Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Dulceață de Gutui
DULCEAȚĂ DE GUTUI
Gutuile ai și ele o substanță albuminoidă care se
gelatinizează și leagă mai tare siropul, de aceea se
vor pune numai 600 - 700 g fructe curățate pentru
1 kg zahăr, zeama de la 1/2 lămîie, vanilie.
Gutuile se curăță de coajă, se taie în jumătate, se
scoate partea lemnoasă de la mijloc, apoi se taie felii
de 1/2 cm grosime și feliile de bețigașe tot de 1/2 cm
ca bețele de chibrit.
Ele se oxidează de la aer și se face ruginii, dar nu trebuie
puse în apă, pentru că imediat ce se pun în sirop, se
albesc și-și primesc culoarea naturală.
Cînd sînt gata se cîntăresc ca să se pună zahărul după
cantitatea de fructe în proporțile arătate.
Se pune zahărul în cratiță smălțuită cu 1/2 litri apă pentru
1 kg zahăr, zeama de lămîie și se fierbe puțin să se dizolve,
apoi se pun fructele, care trebuie să fiarbă mai mult ca să
se înmoaie.
Se fierb la foc viu pînă se leagă ca orice dulceață.
Se lasă să se răcească, apoi se pune în borcane.
Dulceață de Gutui
DULCEAȚĂ DE GUTUI
Gutuile ai și ele o substanță albuminoidă care se
gelatinizează și leagă mai tare siropul, de aceea se
vor pune numai 600 - 700 g fructe curățate pentru
1 kg zahăr, zeama de la 1/2 lămîie, vanilie.
Gutuile se curăță de coajă, se taie în jumătate, se
scoate partea lemnoasă de la mijloc, apoi se taie felii
de 1/2 cm grosime și feliile de bețigașe tot de 1/2 cm
ca bețele de chibrit.
Ele se oxidează de la aer și se face ruginii, dar nu trebuie
puse în apă, pentru că imediat ce se pun în sirop, se
albesc și-și primesc culoarea naturală.
Cînd sînt gata se cîntăresc ca să se pună zahărul după
cantitatea de fructe în proporțile arătate.
Se pune zahărul în cratiță smălțuită cu 1/2 litri apă pentru
1 kg zahăr, zeama de lămîie și se fierbe puțin să se dizolve,
apoi se pun fructele, care trebuie să fiarbă mai mult ca să
se înmoaie.
Se fierb la foc viu pînă se leagă ca orice dulceață.
Se lasă să se răcească, apoi se pune în borcane.
Ghiveci de Ciuperci
GHIVECI CU CIUPERCI

Ingrediente
- 4 cepe mari
- 2 ardei capia
- sare
- piper
- roșii decojite- foi de dafin
Mod de preparare

Se curăță cepele și morcovi, se toacă cepele și
ardeiul capia, se pune la călit, și se pune și un
și morcovul la călit.
Cînd sînt bine călite se adaugă și ciupercile, le
mai lași puțin și pui roșii decojite din conservă.
Se pune sare și piper după gust, si o foie de dafin.
le mai lași puțin și gata, le poți mînca pe un pat de orez.
Ghiveci de Ciuperci
GHIVECI CU CIUPERCI

Ingrediente
- 4 cepe mari
- 2 ardei capia
- sare
- piper
- roșii decojite- foi de dafin
Mod de preparare

Se curăță cepele și morcovi, se toacă cepele și
ardeiul capia, se pune la călit, și se pune și un
și morcovul la călit.
Cînd sînt bine călite se adaugă și ciupercile, le
mai lași puțin și pui roșii decojite din conservă.
Se pune sare și piper după gust, si o foie de dafin.
le mai lași puțin și gata, le poți mînca pe un pat de orez.
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții
