Ce Putem Folosi Pentru Îngrijirea Părului ( Apa și Săpunul )




CE PUTEM FOLOSI PENTRU ÎNGRIJIREA PĂRULUI ( APA ȘI SĂPUNUL )


Apa și săpunul
Apa pentru spălatul părului trebuie să conțină cît
mai puține săruri ( să nu fie dură ), deoarece irită
pielea, iar firele de păr devin friabile.
Gradul de duritate a apei poate fi redus prin adaos
de bicarbonat de sodiu ( o linguriță la un litru de apă ).
În apa de clătit putem adăuga zeama unei jumătăți de
lămîie, o linguriță de oțet sau de sare.
Udatul frecvent al părului cu apă rece nu este bun,
deoarece bulbului pilos se umflă, părul devine moale,
friabil și cade ușor.
Spălatul zilnic se recomandă doar atunci cînd transpirația
abundentă din cauza condițiilor de muncă impune asta.
Apa prea caldă va fi evitată.
Cea mai bine suportată este apa de ploaie.
La mare, după baie în mare, se va clăti părul cu apă dulce,
în caz contrar se înăsprește, pierde din suplețe și se
decolorează.
Înainte de spălarea părului se recomandă fricționarea
cu untdelemn sau cu ulei de ricin.
Săpunul trebuie să fie cît mai puțin alcalin.
Spălatul prea des al părului nu se recomandă ; trebuie
să fie în funcție de climat, de poluarea atmosferei, de
sănătatea pielii capului și de diverși alți factori.
Abuzul nu face decît să excite secreția glandelor sebacee.
Același efect îl au și produsele puternic degresante.
Folosirea săpunului la părul uscat nu este indicată
deoarece aceasta conține substanțe alcaline care iau
părului grăsimea lui naturală într-o cantitate mai mare
decît este necesar, ceea ce duce la albirea și degenerarea
timpurie a părului.
Pentru părul gras folosirea săpunului este indicată în
următoarele condiții : să conțină cît mai puține substanțe
alcaline, să fie de calitate superioară ; să nu fie aplicat
direct pe păr, deoarece riscăm să nu-l  putem îndepărta
complet, ceea ce face ca firul în acele locuri, să se
desprindă și să cadă.
Săpunurile medicinale nu vor fi folosite decît la
indicația specialistului și nu la întîmplare.




Ce Putem Folosi Pentru Îngrijirea Părului ( Apa și Săpunul )




CE PUTEM FOLOSI PENTRU ÎNGRIJIREA PĂRULUI ( APA ȘI SĂPUNUL )


Apa și săpunul
Apa pentru spălatul părului trebuie să conțină cît
mai puține săruri ( să nu fie dură ), deoarece irită
pielea, iar firele de păr devin friabile.
Gradul de duritate a apei poate fi redus prin adaos
de bicarbonat de sodiu ( o linguriță la un litru de apă ).
În apa de clătit putem adăuga zeama unei jumătăți de
lămîie, o linguriță de oțet sau de sare.
Udatul frecvent al părului cu apă rece nu este bun,
deoarece bulbului pilos se umflă, părul devine moale,
friabil și cade ușor.
Spălatul zilnic se recomandă doar atunci cînd transpirația
abundentă din cauza condițiilor de muncă impune asta.
Apa prea caldă va fi evitată.
Cea mai bine suportată este apa de ploaie.
La mare, după baie în mare, se va clăti părul cu apă dulce,
în caz contrar se înăsprește, pierde din suplețe și se
decolorează.
Înainte de spălarea părului se recomandă fricționarea
cu untdelemn sau cu ulei de ricin.
Săpunul trebuie să fie cît mai puțin alcalin.
Spălatul prea des al părului nu se recomandă ; trebuie
să fie în funcție de climat, de poluarea atmosferei, de
sănătatea pielii capului și de diverși alți factori.
Abuzul nu face decît să excite secreția glandelor sebacee.
Același efect îl au și produsele puternic degresante.
Folosirea săpunului la părul uscat nu este indicată
deoarece aceasta conține substanțe alcaline care iau
părului grăsimea lui naturală într-o cantitate mai mare
decît este necesar, ceea ce duce la albirea și degenerarea
timpurie a părului.
Pentru părul gras folosirea săpunului este indicată în
următoarele condiții : să conțină cît mai puține substanțe
alcaline, să fie de calitate superioară ; să nu fie aplicat
direct pe păr, deoarece riscăm să nu-l  putem îndepărta
complet, ceea ce face ca firul în acele locuri, să se
desprindă și să cadă.
Săpunurile medicinale nu vor fi folosite decît la
indicația specialistului și nu la întîmplare.




Cartofi Franțuzești la Cuptor cu Roșii, Castraveți și Brînză de Burduf




CARTOFI FRANȚUZEȘTI LA CUPTOR CU ROȘII, CASTRAVEȚI ȘI BRÎNZĂ DE BURDUF



Ingrediente
Cartofi franțuzești la cuptor cu roșii și.....

- Cartofi 7 - 10 buc
- Brînză de burduf 200 - 300 g
- Brînză de oaie 200 - 300 g
- 2 - 4 ouă fierte
- 1 ou
- Unt sau margarină
- Ceapă verde 3 - 5 buc
- Roșii 2 - 3 buc
- Castravete 1 buc
- sare
- piper
- 1 cană de apă


Mod de preparare


Se fierb cartofi, dupa ce sau racit, se taie rondele,
cartofi, roșiile, castravetele, ouăle fierte, ceapa,
se dă prin răzătoare brînza de oaie, si cea de burduf
se fărîmă cu furculița.


Cartofi Frantuzesti la Cuptor cu Brînză de Burduf, Roșii, Castraveți Video



Cartofi franțuzești la cuptor cu brînză de burduf
















Pe fundul vasului de sticlă, sau a tăvi, se unge un strat
de margarină sau unt, după aceea un strat de rondele
de cartofi, un strat de brînză, un strat de roșii, un strat
de ouă fierte, un strat de castravete, iar un strat de cartofi
iar deasupra se pune un strat de brînză de ( oi sau vacă )
amestecată cu un ou și una lingură de margarină sau unt,
( ca să nu se usuce și să se întărească prea tare brînza )
se adaugă una cană de apă, peste compoziție.



Cartofi franțuzești la cuptor cu roșii, castravete.




















Se încălzește cuptorul 3 - 5 minute, și după aceea se
bagă compoziția la cuptor pentru 40 - 60 minute, pînă
prinde o crustă maronie deasupra.
Poftă bună vă doresc.

Cartofi franțuzești la cuptor cu brînză de burduf, roșii, castravete.

Video Cartofi Frantuzesti la Cuptor cu Brînză de Burduf, Roșii, Castraveți






Cartofi Franțuzești la Cuptor cu Roșii, Castraveți și Brînză de Burduf




CARTOFI FRANȚUZEȘTI LA CUPTOR CU ROȘII, CASTRAVEȚI ȘI BRÎNZĂ DE BURDUF



Ingrediente
Cartofi franțuzești la cuptor cu roșii și.....

- Cartofi 7 - 10 buc
- Brînză de burduf 200 - 300 g
- Brînză de oaie 200 - 300 g
- 2 - 4 ouă fierte
- 1 ou
- Unt sau margarină
- Ceapă verde 3 - 5 buc
- Roșii 2 - 3 buc
- Castravete 1 buc
- sare
- piper
- 1 cană de apă


Mod de preparare


Se fierb cartofi, dupa ce sau racit, se taie rondele,
cartofi, roșiile, castravetele, ouăle fierte, ceapa,
se dă prin răzătoare brînza de oaie, si cea de burduf
se fărîmă cu furculița.


Cartofi Frantuzesti la Cuptor cu Brînză de Burduf, Roșii, Castraveți Video



Cartofi franțuzești la cuptor cu brînză de burduf
















Pe fundul vasului de sticlă, sau a tăvi, se unge un strat
de margarină sau unt, după aceea un strat de rondele
de cartofi, un strat de brînză, un strat de roșii, un strat
de ouă fierte, un strat de castravete, iar un strat de cartofi
iar deasupra se pune un strat de brînză de ( oi sau vacă )
amestecată cu un ou și una lingură de margarină sau unt,
( ca să nu se usuce și să se întărească prea tare brînza )
se adaugă una cană de apă, peste compoziție.



Cartofi franțuzești la cuptor cu roșii, castravete.




















Se încălzește cuptorul 3 - 5 minute, și după aceea se
bagă compoziția la cuptor pentru 40 - 60 minute, pînă
prinde o crustă maronie deasupra.
Poftă bună vă doresc.

Cartofi franțuzești la cuptor cu brînză de burduf, roșii, castravete.

Video Cartofi Frantuzesti la Cuptor cu Brînză de Burduf, Roșii, Castraveți






Postare

  ANPC Termeni și Condiții