Fasole Boabe Scăzută cu Carne de Porc




FASOLE BOABE SCĂZUTĂ CU CARNE DE PORC






Fasole boabe scăzută cu carne de porc ( ceapa călită cu bulion )













Ingrediente

Video Fasole Boabe Scăzută cu Carne de Porc
- Fasole boabe 500 g
- Carne porc 500 g
- 1 morcov potrivit
- 1 țelină mică
- ceapă 2 - 3 bucăți potrivite
- bulion 2 - 3 linguri
- 1 legătură pătrunjel
- 1 legătură mărar
- Sare
- Piper
- Ulei 2 - 3 linguri



Mod de preparare
Video Fasole Boabe Scăzută cu Carne de Porc

Fasolea boabe se pun la înmuiat în apă, cu o seară înainte.
După ce ați schimbat apa se pune la fiert fasolea boabe,
și se schimbă apa la fasole de 3 ori după ce a dat în clocot
de 3 ori. ( pentru a se scăpa de gazele care se formează
în stomac, dacă o fierbeți doar o singură dată ).
Între timp se curăță zarzavatu și ceapa se taie mărunt,
ceapa se călește în 2 - 3 linguri de ulei, se adaugă 2 - 3
linguri de bulion, peste ceapa călită, se mai lasă 3 - 4
minute, se oprește focul, și se adaugă peste fasolea boabe.
Carnea de porc se prăjește, ( se poate adăuga în fasole
carnea de porc și ne prăjită )., după ce sa prăjit, se pune
peste fasole se adaugă și zarzavatul, sare și piper după gust.
Legăturile de pătrunjel și mărar se toacă mărunt și se
adaugă peste fasole boabe.
Fasolea se lasă la fiert pînă a fiert bine boaba de fasole.
Boaba de fasole se scoate 5 - 7 bucăți pe o farfurie, și se
încearcă cu mîna, cînd se strivește bine între degetele mîini,
atunci este fiartă fasolea boabe.
Poftă bună vă doresc.


Video Fasole Boabe Scăzută cu Carne de Porc



Fasole scăzută cu carne de porc




Fasole Boabe Scăzută cu Carne de Porc




FASOLE BOABE SCĂZUTĂ CU CARNE DE PORC






Fasole boabe scăzută cu carne de porc ( ceapa călită cu bulion )













Ingrediente

Video Fasole Boabe Scăzută cu Carne de Porc
- Fasole boabe 500 g
- Carne porc 500 g
- 1 morcov potrivit
- 1 țelină mică
- ceapă 2 - 3 bucăți potrivite
- bulion 2 - 3 linguri
- 1 legătură pătrunjel
- 1 legătură mărar
- Sare
- Piper
- Ulei 2 - 3 linguri



Mod de preparare
Video Fasole Boabe Scăzută cu Carne de Porc

Fasolea boabe se pun la înmuiat în apă, cu o seară înainte.
După ce ați schimbat apa se pune la fiert fasolea boabe,
și se schimbă apa la fasole de 3 ori după ce a dat în clocot
de 3 ori. ( pentru a se scăpa de gazele care se formează
în stomac, dacă o fierbeți doar o singură dată ).
Între timp se curăță zarzavatu și ceapa se taie mărunt,
ceapa se călește în 2 - 3 linguri de ulei, se adaugă 2 - 3
linguri de bulion, peste ceapa călită, se mai lasă 3 - 4
minute, se oprește focul, și se adaugă peste fasolea boabe.
Carnea de porc se prăjește, ( se poate adăuga în fasole
carnea de porc și ne prăjită )., după ce sa prăjit, se pune
peste fasole se adaugă și zarzavatul, sare și piper după gust.
Legăturile de pătrunjel și mărar se toacă mărunt și se
adaugă peste fasole boabe.
Fasolea se lasă la fiert pînă a fiert bine boaba de fasole.
Boaba de fasole se scoate 5 - 7 bucăți pe o farfurie, și se
încearcă cu mîna, cînd se strivește bine între degetele mîini,
atunci este fiartă fasolea boabe.
Poftă bună vă doresc.


Video Fasole Boabe Scăzută cu Carne de Porc



Fasole scăzută cu carne de porc




Degerăturile




DEGERĂTURILE


Degerăturile apar ca urmare a expunerii prelungite a
picioarelor la frig și umezeală.
Apariția acestor manifestări este accelerată prin tot
ceea ce încetinește sau împiedică circulația, în mod special
prin purtarea încălțmintei prea strîmte.
trebuie știut că vascularizația picioarelor este relativ săracă,
ceea ce le face mai sensibile la acțiunea frigului.
Anemia, tulburările endocrine, afecțiunile nervoase sînt
factori care favorizează apariția degerăturilor.
Acestea se prezintă la început sub formă de pete roșii care au
tendința de a învineți.
La palpare regiunea respectivă prezintă o temperatură mai
ridicată.
Trecerea de la frig la cald este însoțită de durere :
Ca măsuri preventive se recomandă :
- evitarea umezelii și a expunerii la surse puternice de căldură ;
- încălzirea picioarelor este preferabil să fie realizată mișcînd
degetele și făcînd apoi fricțiune cu alcool camforat ;
- încălțămintea va fi căptușită cu materiale călduroase iar
ciorapii vor fi de lînă.
Tratamentul local trebuie să înceapă înainte de apariția
complicațiilor.
Inițial se recomandă băi locale călduțe, dimineața și seara,
cu frunze de nuc sau țelină ( 50 g la 1 litru de apă ).
Se țin picioarele în baia respectivă timp de 5 minute, se usucă
bine, apoi se fricționează cu alcool camforat.
Pentru accelerarea cicatrizării se recomandă pe cale orală
un complex de vitamine.
Urmările degerăturilor se manifestă printr-o iritație locală,
care devine mai evidentă la căldură.
Sînt indicate produse vasodilatatoare pe bază de acid nicotinic,
care activează circulația sîngelui.
Un exercițiu de gimnastică care se recomandă a fi efectuat
cel puțin de 10 ori pe zi este următorul : culcate pe spate
cu picioarele ridicate și bine întinse mișcați energic degetele
și picioarele timp de 5 minute.




Degerăturile




DEGERĂTURILE


Degerăturile apar ca urmare a expunerii prelungite a
picioarelor la frig și umezeală.
Apariția acestor manifestări este accelerată prin tot
ceea ce încetinește sau împiedică circulația, în mod special
prin purtarea încălțmintei prea strîmte.
trebuie știut că vascularizația picioarelor este relativ săracă,
ceea ce le face mai sensibile la acțiunea frigului.
Anemia, tulburările endocrine, afecțiunile nervoase sînt
factori care favorizează apariția degerăturilor.
Acestea se prezintă la început sub formă de pete roșii care au
tendința de a învineți.
La palpare regiunea respectivă prezintă o temperatură mai
ridicată.
Trecerea de la frig la cald este însoțită de durere :
Ca măsuri preventive se recomandă :
- evitarea umezelii și a expunerii la surse puternice de căldură ;
- încălzirea picioarelor este preferabil să fie realizată mișcînd
degetele și făcînd apoi fricțiune cu alcool camforat ;
- încălțămintea va fi căptușită cu materiale călduroase iar
ciorapii vor fi de lînă.
Tratamentul local trebuie să înceapă înainte de apariția
complicațiilor.
Inițial se recomandă băi locale călduțe, dimineața și seara,
cu frunze de nuc sau țelină ( 50 g la 1 litru de apă ).
Se țin picioarele în baia respectivă timp de 5 minute, se usucă
bine, apoi se fricționează cu alcool camforat.
Pentru accelerarea cicatrizării se recomandă pe cale orală
un complex de vitamine.
Urmările degerăturilor se manifestă printr-o iritație locală,
care devine mai evidentă la căldură.
Sînt indicate produse vasodilatatoare pe bază de acid nicotinic,
care activează circulația sîngelui.
Un exercițiu de gimnastică care se recomandă a fi efectuat
cel puțin de 10 ori pe zi este următorul : culcate pe spate
cu picioarele ridicate și bine întinse mișcați energic degetele
și picioarele timp de 5 minute.




Postare

  ANPC Termeni și Condiții