Plăcintă de Dovleac Cu Aluat Cumpărat



PLĂCINTĂ DE DOVLEAC CU ALUAT CUMPĂRAT


Plăcintă de dovleac
Ingrediente


- Dovleac 1 kg
- margarină 2 linguri
- zahăr 4 - 7 linguri
- scorțișoară 1 - 2 lingurițe
- ulei 50 ml



Mod de preparare


Se scoate foia de aluat din congelator, și se lasă să se dezghețe cam o oră, la temperatura camerei.
Între timp se curăță dovleacul de coajă, și de semințele
din interiorul dovleacului, pentru scoaterea semințelor
din dovleac se poate folosi o lingură, pentru a nu ușura
munca.


Curățarea dovleacului de coajă, și semințe.

























Apoi se spală, și se dă prin răzătoare.


Dovleacul se răzuiește, prin găurile mari.


























După ce sa dat prin răzătoarea mare, dovleacul se călește.
S-e pune într-o cratiță, 2 linguri de margarină, după ce
sa topit, adăugăm dovleacul, 4 - 6 linguri de zahăr, și
1 - 2 lingurițe de scorțișoară măcinată.
( toate ingredientele se pune după gustul fiecăruia ).
Și lăsăm dovleacul la călit 15 - 20 de minute, dar se
amestecă din cînd în cînd, ca să nu se ardă dovleacul.
Călirea dovleacului durează 15 - 20 de minute

























După ce s-a călit dovleacul, compoziția se lasă să se răcească.
După ce s-a răcit compoziția se așează pe prima foaie de plăcintă,
Foia de plăcintă ori se rulează, cu compoziție cu tot, ori se adaugă
a doua foaie de plăcintă, și se presează pe margini, cu degetele.
ca s-ă nu iasă compoziția afară.
În tava de copt se adaugă o hîrtie de copt, se unge hîrtia de copt
cu ulei, ori cu o lingură, ori cu o pensulă ( folosită în bucătărie,
și numai pentru așa ceva ).
Se așează foile de plăcintă în tavă, și acum se unge pe deasupra
și foile de plăcintă, pe deasupra cu ulei.
Între timp se dă drumul la cuptor, cu 5 - 10 minute înainte de a
băga plăcinta la cuptor.

Plăcinta în cuptor
















Acum durata necesară, pentru a coace plăcinta, diferă de la
cuptor la cuptor.
( Depinde de randamentul cuptorului dumneavoastră,
cuptorul meu fiind electric l-am dat 5 minute 230 grade, înainte
de a băga tava cu plăcinte la cuptor.
După aceea l-am lăsat la 190 grade.).
Iar durata la cuptorul pe gaze naturale, durata de coacere este  cam
30 - 40 de minute.
Iar la cuptorul electric durata de coacere este cam de 15 - 25 minute.
Totul depinde de randamentul cuptorului.
Înainte de a scoate plăcinta din cuptor cu 5 minute înainte, se
unge cu apă cu zahăr pe deasupra. ( o ceașcă mică cu apă, și 1 - 3 lingurițe
de zahăr, amestecate bine ).
După ce s-a uns plăcinta pe deasupra, se bagă din nou în cuptor,
timp de 1 - 5 minute.
După ce s-a făcut se scoate din cuptor, și se lasă la răcit.
Plăcinta s-e taie în bucăți apreciate de dumneavoastră.
Poftă bună să aveți.

Plăcintă de dovleac, cu foi cumpărate din magazin







Plăcintă de Dovleac Cu Aluat Cumpărat



PLĂCINTĂ DE DOVLEAC CU ALUAT CUMPĂRAT


Plăcintă de dovleac
Ingrediente


- Dovleac 1 kg
- margarină 2 linguri
- zahăr 4 - 7 linguri
- scorțișoară 1 - 2 lingurițe
- ulei 50 ml



Mod de preparare


Se scoate foia de aluat din congelator, și se lasă să se dezghețe cam o oră, la temperatura camerei.
Între timp se curăță dovleacul de coajă, și de semințele
din interiorul dovleacului, pentru scoaterea semințelor
din dovleac se poate folosi o lingură, pentru a nu ușura
munca.


Curățarea dovleacului de coajă, și semințe.

























Apoi se spală, și se dă prin răzătoare.


Dovleacul se răzuiește, prin găurile mari.


























După ce sa dat prin răzătoarea mare, dovleacul se călește.
S-e pune într-o cratiță, 2 linguri de margarină, după ce
sa topit, adăugăm dovleacul, 4 - 6 linguri de zahăr, și
1 - 2 lingurițe de scorțișoară măcinată.
( toate ingredientele se pune după gustul fiecăruia ).
Și lăsăm dovleacul la călit 15 - 20 de minute, dar se
amestecă din cînd în cînd, ca să nu se ardă dovleacul.
Călirea dovleacului durează 15 - 20 de minute

























După ce s-a călit dovleacul, compoziția se lasă să se răcească.
După ce s-a răcit compoziția se așează pe prima foaie de plăcintă,
Foia de plăcintă ori se rulează, cu compoziție cu tot, ori se adaugă
a doua foaie de plăcintă, și se presează pe margini, cu degetele.
ca s-ă nu iasă compoziția afară.
În tava de copt se adaugă o hîrtie de copt, se unge hîrtia de copt
cu ulei, ori cu o lingură, ori cu o pensulă ( folosită în bucătărie,
și numai pentru așa ceva ).
Se așează foile de plăcintă în tavă, și acum se unge pe deasupra
și foile de plăcintă, pe deasupra cu ulei.
Între timp se dă drumul la cuptor, cu 5 - 10 minute înainte de a
băga plăcinta la cuptor.

Plăcinta în cuptor
















Acum durata necesară, pentru a coace plăcinta, diferă de la
cuptor la cuptor.
( Depinde de randamentul cuptorului dumneavoastră,
cuptorul meu fiind electric l-am dat 5 minute 230 grade, înainte
de a băga tava cu plăcinte la cuptor.
După aceea l-am lăsat la 190 grade.).
Iar durata la cuptorul pe gaze naturale, durata de coacere este  cam
30 - 40 de minute.
Iar la cuptorul electric durata de coacere este cam de 15 - 25 minute.
Totul depinde de randamentul cuptorului.
Înainte de a scoate plăcinta din cuptor cu 5 minute înainte, se
unge cu apă cu zahăr pe deasupra. ( o ceașcă mică cu apă, și 1 - 3 lingurițe
de zahăr, amestecate bine ).
După ce s-a uns plăcinta pe deasupra, se bagă din nou în cuptor,
timp de 1 - 5 minute.
După ce s-a făcut se scoate din cuptor, și se lasă la răcit.
Plăcinta s-e taie în bucăți apreciate de dumneavoastră.
Poftă bună să aveți.

Plăcintă de dovleac, cu foi cumpărate din magazin







Exerciții Pentru Îndreptarea Spatelui



EXERCIȚII PENTRU ÎNDREPTAREA SPATELUI



Culcat pe burtă, brațele îndoite de la cot, palmele
suprapuse, cu fruntea sprijinită pe mîini, picioarele
cu vîrfurile întinse, tălpile apropiate se execută extensia
trunchiului concomitent cu întinderea brațelor lateral.















Culcat pe spate, cu genunchii îndoiți, cu o pernuță sub
cap se execută extensia toracelui cu sprijin pe cap și
palmele rezemate de sol.
Nu se va desprinde bazinul de podea.














Pe genunchi ( ușor depărtați ), cu sprijin pe palme se execută
simultan ridicarea brațului drept și a piciorului stîng, perfect
întins ( cumpănă pe genunchi ) la o înălțime cît mai mare.
Se revine la poziția inițială, apoi se reia exercițiul cu brațul
stîng și piciorul drept.
















,,Plecăciunea japoneză”.
Pe genunchi, cu tălpile apropiate, cu brațele ridicate, palmele
înainte, spatele drept, capu sus, se apleacă lent trunchiul
înainte, pînă palmele ating solul.
În momentul atingerii genunchilor cu pieptul, spatele se
relaxează.
Se revine lent la poziția inițială.















Cu picioarele apropiate avînd în față un scaun ridicam
brațele apoi sprijinim mîinile pe speteaza scaunului,
trunchiul fiind aplecat în unghi drept față de șolduri.
Brațele perfect întinse din articulația cotului, capul ușor înclinat.
Din această poziția se execută aplecări ritmice mai ample,
adică arcuiri din articulațiile umerilor - în sus și în jos.

























Șezînd ,,turcește”, cu spatele drept, se apucă labele picioarelor
cu ambele mîini.
Se execută o răsucire energică a capului spre stînga, se
revine apoi spre dreapta.



Exerciții Pentru Îndreptarea Spatelui



EXERCIȚII PENTRU ÎNDREPTAREA SPATELUI



Culcat pe burtă, brațele îndoite de la cot, palmele
suprapuse, cu fruntea sprijinită pe mîini, picioarele
cu vîrfurile întinse, tălpile apropiate se execută extensia
trunchiului concomitent cu întinderea brațelor lateral.















Culcat pe spate, cu genunchii îndoiți, cu o pernuță sub
cap se execută extensia toracelui cu sprijin pe cap și
palmele rezemate de sol.
Nu se va desprinde bazinul de podea.














Pe genunchi ( ușor depărtați ), cu sprijin pe palme se execută
simultan ridicarea brațului drept și a piciorului stîng, perfect
întins ( cumpănă pe genunchi ) la o înălțime cît mai mare.
Se revine la poziția inițială, apoi se reia exercițiul cu brațul
stîng și piciorul drept.
















,,Plecăciunea japoneză”.
Pe genunchi, cu tălpile apropiate, cu brațele ridicate, palmele
înainte, spatele drept, capu sus, se apleacă lent trunchiul
înainte, pînă palmele ating solul.
În momentul atingerii genunchilor cu pieptul, spatele se
relaxează.
Se revine lent la poziția inițială.















Cu picioarele apropiate avînd în față un scaun ridicam
brațele apoi sprijinim mîinile pe speteaza scaunului,
trunchiul fiind aplecat în unghi drept față de șolduri.
Brațele perfect întinse din articulația cotului, capul ușor înclinat.
Din această poziția se execută aplecări ritmice mai ample,
adică arcuiri din articulațiile umerilor - în sus și în jos.

























Șezînd ,,turcește”, cu spatele drept, se apucă labele picioarelor
cu ambele mîini.
Se execută o răsucire energică a capului spre stînga, se
revine apoi spre dreapta.



Postare

  ANPC Termeni și Condiții