Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Orez cu Lapte
OREZ CU LAPTE
( 8 porții x 150 g )
Ingrediente
- Orez 200 g
- lapte 1 litru
- zahăr vanilat 1/2 plic
- coajă de lămîie o linguriță
- dulceață 60 g ( sirop 120 )
Mod de preparare
Orezul, ales și spălat, se pune într-o oală cu apă
călduță, se lasă 30 minute, după care se strecoară.
Într-o cratiță, se pune laptele la fiert și, cînd
începe să clocotească, se adaugă orezul și se lasă
să fiarbă la foc mic, pînă scade; se adaugă mirodeniile.
După ce a fiert, se dă la o parte de pe foc, se pune
zahărul și se amestecă bine ( nu se pune zahărul
în timp ce fierbe, deoarece se lipește de fundul vasului ).
Se servește rece, garnisit pe deasupra cu dulceață sau sirop.
Calorii 200/porție ( fără dulceață )
Orez cu Lapte
OREZ CU LAPTE
( 8 porții x 150 g )
Ingrediente
- Orez 200 g
- lapte 1 litru
- zahăr vanilat 1/2 plic
- coajă de lămîie o linguriță
- dulceață 60 g ( sirop 120 )
Mod de preparare
Orezul, ales și spălat, se pune într-o oală cu apă
călduță, se lasă 30 minute, după care se strecoară.
Într-o cratiță, se pune laptele la fiert și, cînd
începe să clocotească, se adaugă orezul și se lasă
să fiarbă la foc mic, pînă scade; se adaugă mirodeniile.
După ce a fiert, se dă la o parte de pe foc, se pune
zahărul și se amestecă bine ( nu se pune zahărul
în timp ce fierbe, deoarece se lipește de fundul vasului ).
Se servește rece, garnisit pe deasupra cu dulceață sau sirop.
Calorii 200/porție ( fără dulceață )
Budincă de Orez cu Carne
BUDINCĂ DE OREZ CU CARNE
( o porție = 120 g )
Ingrediente
- Orez 25 g
- carne 50 g
- albuș ou 1/4
- unt 5 g
- sare 1 g
- morcovi 25 g
- albitură 15 g
- verdeață 2 - 3 g
Mod de preparare
Se prepară o supă din morcovi și albutură.
În supa limpede, strecurată, se fierbe orezul.
Se dă carnea de două prin mașina de tocat,
se amestecă cu orezul fiert, 1/2 din cantitatea
de unt, morcovul fiert, dat pe răzătoare și cu sarea.
Cînd compoziția este bine răcită, se adaugă
albușul bătut spumă.
Se toarnă budinca într-o formă unsă cu restul
de unt și se coace la cuptor, în baie de apă.
Cînd se servește, i se poate adăuga suc de roșii.
Calorii 210
Budincă de Orez cu Carne
BUDINCĂ DE OREZ CU CARNE
( o porție = 120 g )
Ingrediente
- Orez 25 g
- carne 50 g
- albuș ou 1/4
- unt 5 g
- sare 1 g
- morcovi 25 g
- albitură 15 g
- verdeață 2 - 3 g
Mod de preparare
Se prepară o supă din morcovi și albutură.
În supa limpede, strecurată, se fierbe orezul.
Se dă carnea de două prin mașina de tocat,
se amestecă cu orezul fiert, 1/2 din cantitatea
de unt, morcovul fiert, dat pe răzătoare și cu sarea.
Cînd compoziția este bine răcită, se adaugă
albușul bătut spumă.
Se toarnă budinca într-o formă unsă cu restul
de unt și se coace la cuptor, în baie de apă.
Cînd se servește, i se poate adăuga suc de roșii.
Calorii 210
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții