Orez cu Lapte




OREZ CU LAPTE

( 8 porții x 150 g )

Ingrediente

- Orez 200 g
- lapte 1 litru
- zahăr vanilat 1/2 plic
- coajă de lămîie o linguriță
- dulceață 60 g ( sirop 120 )


Mod de preparare

Orezul, ales și spălat, se pune într-o oală cu apă
călduță, se lasă 30 minute, după care se strecoară.
Într-o cratiță, se pune laptele la fiert și, cînd
începe să clocotească, se adaugă orezul și se lasă
să fiarbă la foc mic, pînă scade; se adaugă mirodeniile.
După ce a fiert, se dă la o parte de pe foc, se pune
zahărul și se amestecă bine ( nu se pune zahărul
în timp ce fierbe, deoarece se lipește de fundul vasului ).
Se servește rece, garnisit pe deasupra cu dulceață sau sirop.


Calorii    200/porție ( fără dulceață )




Orez cu Lapte




OREZ CU LAPTE

( 8 porții x 150 g )

Ingrediente

- Orez 200 g
- lapte 1 litru
- zahăr vanilat 1/2 plic
- coajă de lămîie o linguriță
- dulceață 60 g ( sirop 120 )


Mod de preparare

Orezul, ales și spălat, se pune într-o oală cu apă
călduță, se lasă 30 minute, după care se strecoară.
Într-o cratiță, se pune laptele la fiert și, cînd
începe să clocotească, se adaugă orezul și se lasă
să fiarbă la foc mic, pînă scade; se adaugă mirodeniile.
După ce a fiert, se dă la o parte de pe foc, se pune
zahărul și se amestecă bine ( nu se pune zahărul
în timp ce fierbe, deoarece se lipește de fundul vasului ).
Se servește rece, garnisit pe deasupra cu dulceață sau sirop.


Calorii    200/porție ( fără dulceață )




Budincă de Orez cu Carne




BUDINCĂ DE OREZ CU CARNE

( o porție = 120 g )


Ingrediente

- Orez 25 g
- carne 50 g
- albuș ou 1/4
- unt 5 g
- sare 1 g
- morcovi 25 g
- albitură 15 g
- verdeață 2 - 3 g


Mod de preparare

Se prepară o supă din morcovi și albutură.
În supa limpede, strecurată, se fierbe orezul.
Se dă carnea de două prin mașina de tocat,
se amestecă cu orezul fiert, 1/2 din cantitatea
de unt, morcovul fiert, dat pe răzătoare și cu sarea.
Cînd compoziția este bine răcită, se adaugă
albușul bătut spumă.
Se toarnă budinca într-o formă unsă cu restul
de unt și se coace la cuptor, în baie de apă.
Cînd se servește, i se poate adăuga suc de roșii.


Calorii   210



Budincă de Orez cu Carne




BUDINCĂ DE OREZ CU CARNE

( o porție = 120 g )


Ingrediente

- Orez 25 g
- carne 50 g
- albuș ou 1/4
- unt 5 g
- sare 1 g
- morcovi 25 g
- albitură 15 g
- verdeață 2 - 3 g


Mod de preparare

Se prepară o supă din morcovi și albutură.
În supa limpede, strecurată, se fierbe orezul.
Se dă carnea de două prin mașina de tocat,
se amestecă cu orezul fiert, 1/2 din cantitatea
de unt, morcovul fiert, dat pe răzătoare și cu sarea.
Cînd compoziția este bine răcită, se adaugă
albușul bătut spumă.
Se toarnă budinca într-o formă unsă cu restul
de unt și se coace la cuptor, în baie de apă.
Cînd se servește, i se poate adăuga suc de roșii.


Calorii   210



Postare

  ANPC Termeni și Condiții