Cremă Caramel



CREMĂ CARAMEL

( 5 porții x 150 g )

Ingrediente

- Lapte 600 ml
- zeamil 50 g
- zahăr 100 g
- unt 5g


Mod de preparare

Se ard 50 g zahăr, întinzîndu-le pe fundul și pe
marginile unei forme.
Zeamilul se amestecă ușor în 500 ml lapte rece,
pentru a nu se forma cocoloașe.
Se toarnă compoziția într-o formă și se fierbe pe
baie de apă, amestecînd continuu.
Cînd crema este suficient de groasă, se întrerupe
fierberea și se adaugă untul.
Se răcește și se pune la frigider.
Cînd se servește se răstoarnă pe o farfurie și se toarnă
deasupra sos de caramel, preparat din restul de 50 g
zahăr, caramelizat și apoi dizolvat în cei 100 ml lapte.
Se dă la copiii peste 1 an,


Calorii    190/porție




Cremă Caramel



CREMĂ CARAMEL

( 5 porții x 150 g )

Ingrediente

- Lapte 600 ml
- zeamil 50 g
- zahăr 100 g
- unt 5g


Mod de preparare

Se ard 50 g zahăr, întinzîndu-le pe fundul și pe
marginile unei forme.
Zeamilul se amestecă ușor în 500 ml lapte rece,
pentru a nu se forma cocoloașe.
Se toarnă compoziția într-o formă și se fierbe pe
baie de apă, amestecînd continuu.
Cînd crema este suficient de groasă, se întrerupe
fierberea și se adaugă untul.
Se răcește și se pune la frigider.
Cînd se servește se răstoarnă pe o farfurie și se toarnă
deasupra sos de caramel, preparat din restul de 50 g
zahăr, caramelizat și apoi dizolvat în cei 100 ml lapte.
Se dă la copiii peste 1 an,


Calorii    190/porție




Cremă de Vanilie




CREMĂ DE VANILIE

( 10 porții x 140 g )

Ingrediente

- 6 Ouă
- zahăr 90 g
- lapte 1 litru
- vanilie 1/2 baton ( zahăr vanilat 2 plicuri )
- unt 5 - 10 g


Mod de preparare

Se freacă bine ouăle întregi cu zahărul și vanilia pisată
( zahărul vanilat ).
Se toarnă compoziția într-o tavă unsă cu puțin unt și
se dă la cuptor, unde se lasă pînă se încheagă crema.
Apoi se pune la rece și se taie în porții individuale.
Se dă copiilor peste 1 an.
Calorii     160/porție






Cremă de Vanilie




CREMĂ DE VANILIE

( 10 porții x 140 g )

Ingrediente

- 6 Ouă
- zahăr 90 g
- lapte 1 litru
- vanilie 1/2 baton ( zahăr vanilat 2 plicuri )
- unt 5 - 10 g


Mod de preparare

Se freacă bine ouăle întregi cu zahărul și vanilia pisată
( zahărul vanilat ).
Se toarnă compoziția într-o tavă unsă cu puțin unt și
se dă la cuptor, unde se lasă pînă se încheagă crema.
Apoi se pune la rece și se taie în porții individuale.
Se dă copiilor peste 1 an.
Calorii     160/porție






Postare

  ANPC Termeni și Condiții