Chiftele de Legume în Amestec



CHIFTELE DE LEGUME ÎN AMESTEC


Ingrediente

- 3 cartofi
- 2 morcovi mari
- 2 rădăcini de pătrunjel
- 1 păstîrnac
- 100 g mazăre
- 3 ouă
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- piper măcinat
- 2 linguri de făină
- pesmet


Mod de preparare


Se curăță legumele și se pun la fiert în apă caldă.
Se fierb o oră cu puțină apă sare și cu oala acoperită.
Se scot, se sfărîmă cu o furculiță și se pun într-o
farfurie adîncă, se amestecă cu două ouă, sare piper
măcinat.
Amestecul se omogenizează și se fac din el chiftele
care se trec prin făină, apoi prin ou și pesmet și se
prăjesc în ulei fierbinte.
Se servesc calde cu cartofi natur sau cu varză călită.



Chiftele de Legume în Amestec



CHIFTELE DE LEGUME ÎN AMESTEC


Ingrediente

- 3 cartofi
- 2 morcovi mari
- 2 rădăcini de pătrunjel
- 1 păstîrnac
- 100 g mazăre
- 3 ouă
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- piper măcinat
- 2 linguri de făină
- pesmet


Mod de preparare


Se curăță legumele și se pun la fiert în apă caldă.
Se fierb o oră cu puțină apă sare și cu oala acoperită.
Se scot, se sfărîmă cu o furculiță și se pun într-o
farfurie adîncă, se amestecă cu două ouă, sare piper
măcinat.
Amestecul se omogenizează și se fac din el chiftele
care se trec prin făină, apoi prin ou și pesmet și se
prăjesc în ulei fierbinte.
Se servesc calde cu cartofi natur sau cu varză călită.



Hribi Uscați





HRIBI USCAȚI



Se culeg hribi tineri, dimineața pe rouă, înainte
de a pătrunde soarele în pădure, pentru că
ciupercile sînt plină de sevă.
Se spală, se curăță de resturile de frunze, se înlătură
codițele și se înșiruie pe o ață subțire.
Ața se leagă la ambele capete și se atîrnă în cui
în cămara bine aerisită.
Ciupercile se usucă la întuneric, la loc uscat și în
curent de aer.
Se pot usca pe un loc plan, puse pe hîrtie curată,
acoperite cu altă hîrtie, întorcîndu-se o dată pe zi,
ca să nu mucegăiască pe o parte.
Hribi uscați se consumă iarna, după ce au stat două
ore în apă caldă ca să se hidrateze.
Apa în care a stat se aruncă și se pun la fiert cu
altă apă caldă.
Se pregătesc mîncăruri ca și din hribii proaspeți.





Hribi Uscați





HRIBI USCAȚI



Se culeg hribi tineri, dimineața pe rouă, înainte
de a pătrunde soarele în pădure, pentru că
ciupercile sînt plină de sevă.
Se spală, se curăță de resturile de frunze, se înlătură
codițele și se înșiruie pe o ață subțire.
Ața se leagă la ambele capete și se atîrnă în cui
în cămara bine aerisită.
Ciupercile se usucă la întuneric, la loc uscat și în
curent de aer.
Se pot usca pe un loc plan, puse pe hîrtie curată,
acoperite cu altă hîrtie, întorcîndu-se o dată pe zi,
ca să nu mucegăiască pe o parte.
Hribi uscați se consumă iarna, după ce au stat două
ore în apă caldă ca să se hidrateze.
Apa în care a stat se aruncă și se pun la fiert cu
altă apă caldă.
Se pregătesc mîncăruri ca și din hribii proaspeți.





Postare

  ANPC Termeni și Condiții