Pulpă de Berbec Împănată



PULPĂ DE BERBEC ÎMPĂNATĂ

Ingrediente

- 1 pulpă din spate
- 200 g slănină afumată
- sare
- piper boabe
- 1 cană de vin alb
- usturoi
- 1 linguriță de boia dulce
- 1 ceașcă de ulei
- 1 ceașcă supă de zarzavat


Mod de preparare

Pulpa se spală în mai multe ape reci, se curăță de oase
și de pielițe, se desface cu lama cuțitului, se împănează
cu felii de slănină și căței de usturoi, se sărează și se
piperează ușor, se strînge la loc și se leagă cu o sfoară
subțire și curată.
Se pune pulpa astfel pregătită într-o formă de sticlă
incasabilă, se acoperă cu o ceașcă de supă de zarzavat
și o ceașcă de ulei, se adaugă cîteva boabe de piper și o
linguriță de boia dulce, se introduce în cuptorul cald și
se coace la foc potrivit, o oră, după care se adaugă vinul
alb și o crenguță de cimbru.
Cînd friptura s-a rumenit frumos, se scoate din cuptor și
se servește tăiată felii groase, cu garnitură de legume și
salată de sezon.
Friptura se taie după ce s-a scos ața cu care a fost legată
la început și se servește direct din forma în care s-a făcut.



Pulpă de Berbec Împănată



PULPĂ DE BERBEC ÎMPĂNATĂ

Ingrediente

- 1 pulpă din spate
- 200 g slănină afumată
- sare
- piper boabe
- 1 cană de vin alb
- usturoi
- 1 linguriță de boia dulce
- 1 ceașcă de ulei
- 1 ceașcă supă de zarzavat


Mod de preparare

Pulpa se spală în mai multe ape reci, se curăță de oase
și de pielițe, se desface cu lama cuțitului, se împănează
cu felii de slănină și căței de usturoi, se sărează și se
piperează ușor, se strînge la loc și se leagă cu o sfoară
subțire și curată.
Se pune pulpa astfel pregătită într-o formă de sticlă
incasabilă, se acoperă cu o ceașcă de supă de zarzavat
și o ceașcă de ulei, se adaugă cîteva boabe de piper și o
linguriță de boia dulce, se introduce în cuptorul cald și
se coace la foc potrivit, o oră, după care se adaugă vinul
alb și o crenguță de cimbru.
Cînd friptura s-a rumenit frumos, se scoate din cuptor și
se servește tăiată felii groase, cu garnitură de legume și
salată de sezon.
Friptura se taie după ce s-a scos ața cu care a fost legată
la început și se servește direct din forma în care s-a făcut.



Friptură de Berbec cu Fasole Boabe



FRIPTURĂ DE BERBEC CU FASOLE BOABE


Ingrediente

- 1 kg pulpă de berbec
- usturoi
- 100 g slănină afumată
- 1 ceașcă de ulei
- 200 g fasole
- 1 lingură de bulion
- 1 foie de dafin
- 1 pahar de vin alb
- sare
- piper boabe


Mod de preparare

Se spală carnea, se șterge cu prosop curat și se rumește
bucata întreagă în ulei.
Înainte de a se rumeni, carnea se împănează cu slănină
afumată și căței de usturoi.
Se lasă în cratița în care s-a rumenit, se acoperă cu apă,
se săreaă și se adaugă cîteva boabe de piper, după care
se acoperă cratița și se lasă să fiarbă pe foc mic.
La jumătatea timpului de coacere, peste friptură se adaugă
bulionul desfăcut în apă rece și vinul.
Cînd este gata, se scoate friptura și se lasă pe o farfurie,
iar în sosul ei se adaugă fasolea fiartă separat cu o linguriță
de sare.
Peste fasole se pune o foaie de dafin, se acoperă cratița și se
lasă un sfert de oră să fiarbă.
Fasolea se servește lîngă friptura de berbec tăiată felii groase.


Friptură de Berbec cu Fasole Boabe



FRIPTURĂ DE BERBEC CU FASOLE BOABE


Ingrediente

- 1 kg pulpă de berbec
- usturoi
- 100 g slănină afumată
- 1 ceașcă de ulei
- 200 g fasole
- 1 lingură de bulion
- 1 foie de dafin
- 1 pahar de vin alb
- sare
- piper boabe


Mod de preparare

Se spală carnea, se șterge cu prosop curat și se rumește
bucata întreagă în ulei.
Înainte de a se rumeni, carnea se împănează cu slănină
afumată și căței de usturoi.
Se lasă în cratița în care s-a rumenit, se acoperă cu apă,
se săreaă și se adaugă cîteva boabe de piper, după care
se acoperă cratița și se lasă să fiarbă pe foc mic.
La jumătatea timpului de coacere, peste friptură se adaugă
bulionul desfăcut în apă rece și vinul.
Cînd este gata, se scoate friptura și se lasă pe o farfurie,
iar în sosul ei se adaugă fasolea fiartă separat cu o linguriță
de sare.
Peste fasole se pune o foaie de dafin, se acoperă cratița și se
lasă un sfert de oră să fiarbă.
Fasolea se servește lîngă friptura de berbec tăiată felii groase.


Postare

  ANPC Termeni și Condiții