Dulceață de Cireșe Albe



DULCEAȚĂ DE CIREȘE ALBE


Ingrediente

- 1 1/2 kg cireșe albe
- 1 kg zahăr
- 1 crenguță de pelin
- 1/2 lămîie




Mod de preparare


Se spală fructele și se curăță de sîmburi.
Se pun într-o cratiță specială de dulceață,
se acoperă cu 1 kg de zahăr și se lasă 10 ore
să stea așa, pentru ca fructele să lase sucul
necesar fierbării.
Dulceața se face întîi la foc mic, apoi la foc
iute, se spumuiește des, iar cînd fierberea devine
greoaie, se adaugă o crenguță de pelin și
lămîia tăiată felii subțiri.
Se mai lasă un sfert de oră la foc mic, apoi se
trage vasul de pe foc.
Se răcește în vas și se pune în borcane abia a doua zi.




Dulceață de Cireșe Albe



DULCEAȚĂ DE CIREȘE ALBE


Ingrediente

- 1 1/2 kg cireșe albe
- 1 kg zahăr
- 1 crenguță de pelin
- 1/2 lămîie




Mod de preparare


Se spală fructele și se curăță de sîmburi.
Se pun într-o cratiță specială de dulceață,
se acoperă cu 1 kg de zahăr și se lasă 10 ore
să stea așa, pentru ca fructele să lase sucul
necesar fierbării.
Dulceața se face întîi la foc mic, apoi la foc
iute, se spumuiește des, iar cînd fierberea devine
greoaie, se adaugă o crenguță de pelin și
lămîia tăiată felii subțiri.
Se mai lasă un sfert de oră la foc mic, apoi se
trage vasul de pe foc.
Se răcește în vas și se pune în borcane abia a doua zi.




Dulceață de Caise Coapte



DULCEAȚĂ DE CAISE COAPTE


Ingrediente

- 1 1/2 kg caise
- 1 kg zahăr
- 1/2 lămîie
- 1 linguriță bicarbonat de sodiu


Mod de preparare

Se spală fructele și se curăță de coajă.
Fructele se aleg sănătoase, nu prea
coapte și de mărime mijlocie.
Se scot sîmburii și se pun astfel pregătite
într-un vas cu 2 litri de apă, în care s-a
desfăcut o linguriță de bicarbonat de sodiu.
Se țin numai 2 minute, apoi se scot, se
spală în două ape reci și se pun în siropul de
zahăr bine legat.
Fructele se lasă să stea în sirop pe marginea
plitei un sfert de oră, timp necesar ca să lase
sucul din ele.
Dulceața se fierbe la foc viu, se spumuiește de
mai multe ori, iar cînd fierberea nu mai este liberă,
ci poticnită, se pune lămîia tăiată felii subțiri și
se mai fierbe la foc mic doar un sfert de oră.
Se lasă să se răcorească pînă a doua zi, după
care se toarnă în borcane și se leagă cu celofan.
Se păstrează în cămara bine aerisită.



Dulceață de Caise Coapte



DULCEAȚĂ DE CAISE COAPTE


Ingrediente

- 1 1/2 kg caise
- 1 kg zahăr
- 1/2 lămîie
- 1 linguriță bicarbonat de sodiu


Mod de preparare

Se spală fructele și se curăță de coajă.
Fructele se aleg sănătoase, nu prea
coapte și de mărime mijlocie.
Se scot sîmburii și se pun astfel pregătite
într-un vas cu 2 litri de apă, în care s-a
desfăcut o linguriță de bicarbonat de sodiu.
Se țin numai 2 minute, apoi se scot, se
spală în două ape reci și se pun în siropul de
zahăr bine legat.
Fructele se lasă să stea în sirop pe marginea
plitei un sfert de oră, timp necesar ca să lase
sucul din ele.
Dulceața se fierbe la foc viu, se spumuiește de
mai multe ori, iar cînd fierberea nu mai este liberă,
ci poticnită, se pune lămîia tăiată felii subțiri și
se mai fierbe la foc mic doar un sfert de oră.
Se lasă să se răcorească pînă a doua zi, după
care se toarnă în borcane și se leagă cu celofan.
Se păstrează în cămara bine aerisită.



Postare

  ANPC Termeni și Condiții