Sos de roșii ( tomat )




SOS DE ROȘII ( TOMAT )



Cel mai simplu sos de roșii se pregătește astfel :


Se spală roșiile, se sparg și se pun la fiert împreună
cu o legătură de pătrunjel și roșiile se trec prin sită.
Se pun din nou la fiert, cu o bucățică de unt proaspăt.
După primul clocot se dă sosul la o parte de pe foc.
Se poate adăugă puțin zahăr la fiert, după gust.
Plecînd de la această fiertură de roșii,
se pot prepara și alte sosuri.

De exemplu, se face un sos alb cu o lingură de făină și 30 g unt.
Se stinge cu fiertura de roșii, amestecînd tot timpul,
pentru a nu se forma cocoloașe.
Dacă este prea gros, se poate subția cu zeamă de carne
sau cu apă caldă.
Se poate îndulci și acri, după gust.
Se servește cu friptură, cu rasol și cu cartofi fierți.
De asemenea, sosul tomat poate fi folosit la orice încare
de carne sau de zarzavat.





Sos de roșii ( tomat )




SOS DE ROȘII ( TOMAT )



Cel mai simplu sos de roșii se pregătește astfel :


Se spală roșiile, se sparg și se pun la fiert împreună
cu o legătură de pătrunjel și roșiile se trec prin sită.
Se pun din nou la fiert, cu o bucățică de unt proaspăt.
După primul clocot se dă sosul la o parte de pe foc.
Se poate adăugă puțin zahăr la fiert, după gust.
Plecînd de la această fiertură de roșii,
se pot prepara și alte sosuri.

De exemplu, se face un sos alb cu o lingură de făină și 30 g unt.
Se stinge cu fiertura de roșii, amestecînd tot timpul,
pentru a nu se forma cocoloașe.
Dacă este prea gros, se poate subția cu zeamă de carne
sau cu apă caldă.
Se poate îndulci și acri, după gust.
Se servește cu friptură, cu rasol și cu cartofi fierți.
De asemenea, sosul tomat poate fi folosit la orice încare
de carne sau de zarzavat.





Sos de mărar




SOS DE MĂRAR



Cantitățile necesare :



- 150 ml bulion de oase, degresat, două lingurițe de făină, o
lingură de smîntînă, sare mărar verde tocat după gust.




Mod de preparare


Se pune la fiert 1/2 pahar de bulion de oase, degresat.
Cînd clocotește, se adaugă făină subțiată cu restul de bulion de oase.
Se fierbe la foc mic, 15 minute.
Apoi se adaugă sarea și mărarul tocat fin și se
mai dă un clocot.
Se servește cu smîntînă lîngă perișoare sau rasol.
Se poate poate prepara și fără smîntînă.






Sos de mărar




SOS DE MĂRAR



Cantitățile necesare :



- 150 ml bulion de oase, degresat, două lingurițe de făină, o
lingură de smîntînă, sare mărar verde tocat după gust.




Mod de preparare


Se pune la fiert 1/2 pahar de bulion de oase, degresat.
Cînd clocotește, se adaugă făină subțiată cu restul de bulion de oase.
Se fierbe la foc mic, 15 minute.
Apoi se adaugă sarea și mărarul tocat fin și se
mai dă un clocot.
Se servește cu smîntînă lîngă perișoare sau rasol.
Se poate poate prepara și fără smîntînă.






Postare

  ANPC Termeni și Condiții