Sos ”vinaigrette”




SOS ”VINAIGRETTE”



Cantitățile necesare



- 1 lingură de ulei
- 1/2 lingură de oțetde fructe ( sau preferabil zeamă de lămîie )
- sare
- piper.



Mod de preparare


Toate acestea se amestecă într-un pahar,
cu două linguri de apă.
Se bat bine. Sosul rezultat se folosește
la salate sau la rasol de ( pește, carne fiartă, salată verde ).







Sos ”vinaigrette”




SOS ”VINAIGRETTE”



Cantitățile necesare



- 1 lingură de ulei
- 1/2 lingură de oțetde fructe ( sau preferabil zeamă de lămîie )
- sare
- piper.



Mod de preparare


Toate acestea se amestecă într-un pahar,
cu două linguri de apă.
Se bat bine. Sosul rezultat se folosește
la salate sau la rasol de ( pește, carne fiartă, salată verde ).







Sos cu unt





SOS CU UNT



Mod de preparare


Untul proaspăt se freacă sau se bate cu telul pînă
cînd se moaie.
Cu cît untul este mai bine frecat, cu atît el devine
mai ușor de digerat.
Amestecînd continuu, adăugăm cîte puțin suc
de lămîie, după gust.
Este indicat la rasol de pește alb, sau de carne,
la chifteluțe de carne fripte sau preparate
dietetic la aburi, sau peste legume fierte înăbușit.












Sos cu unt





SOS CU UNT



Mod de preparare


Untul proaspăt se freacă sau se bate cu telul pînă
cînd se moaie.
Cu cît untul este mai bine frecat, cu atît el devine
mai ușor de digerat.
Amestecînd continuu, adăugăm cîte puțin suc
de lămîie, după gust.
Este indicat la rasol de pește alb, sau de carne,
la chifteluțe de carne fripte sau preparate
dietetic la aburi, sau peste legume fierte înăbușit.












Postare

  ANPC Termeni și Condiții