Salată de dovlecei tocați





SALATĂ DE DOVLECEI TOCAȚI


Cantitățile necesare



- 3-4 bucăți de dovlecei
- o lingură de untdelemn
- o ceapă
- 1/2 vîrf de cuțit de sare
- oțet după gust
- o roșie.




Mod de preparare


Se curăță dovleceii de coajă, se spală,
se taie în bucăți mai mari.
Se fierb în apă clocotită, cu sare,
se scurg bine de apă după ce a fiert,
și se toacă pe un fund de lemn.
se pun într-un castron, se adaugă sare
și oțet după gust și se toarnă încetul cu încetul
untdelemnul bătînd mereu.
La urmă se pune și ceapă tăiată mărunt.
Se aranjează pe o farfurie și se
garnisește cu felii de roșii sau se umplu
roșiile, scobite, cu salată de dovlecei.
Salata aceasta se poate servi și cu ardei copți.




Salată de dovlecei tocați





SALATĂ DE DOVLECEI TOCAȚI


Cantitățile necesare



- 3-4 bucăți de dovlecei
- o lingură de untdelemn
- o ceapă
- 1/2 vîrf de cuțit de sare
- oțet după gust
- o roșie.




Mod de preparare


Se curăță dovleceii de coajă, se spală,
se taie în bucăți mai mari.
Se fierb în apă clocotită, cu sare,
se scurg bine de apă după ce a fiert,
și se toacă pe un fund de lemn.
se pun într-un castron, se adaugă sare
și oțet după gust și se toarnă încetul cu încetul
untdelemnul bătînd mereu.
La urmă se pune și ceapă tăiată mărunt.
Se aranjează pe o farfurie și se
garnisește cu felii de roșii sau se umplu
roșiile, scobite, cu salată de dovlecei.
Salata aceasta se poate servi și cu ardei copți.




Salată de fasole verde cu roșii




SALATĂ DE FASOLE VERDE CU ROȘII


Cantitățile necesare


- 25-30 de păstăi de fasole verde
- 3 bucăți de roșii
- două lingurițe de untdelemn
- oțet după gust
- 1/2 vîrf de cuțit de sare
- puțină ceapă sau după preferință
- verdeață tocată.



Mod de preparare



Fasolea verde se curăță, se spală și se fierbe
în apă clocotită.
Apoi se scurge bine de apă.
Se amestecă cu roșiile spălate și tăiate în felii,
cu verdeață și cu sosul de salată preparat
dintr-o lingură de apă amestecată cu oțet,
sare, și untdelemn ( vinaigrette ).



Salată de fasole verde cu roșii




SALATĂ DE FASOLE VERDE CU ROȘII


Cantitățile necesare


- 25-30 de păstăi de fasole verde
- 3 bucăți de roșii
- două lingurițe de untdelemn
- oțet după gust
- 1/2 vîrf de cuțit de sare
- puțină ceapă sau după preferință
- verdeață tocată.



Mod de preparare



Fasolea verde se curăță, se spală și se fierbe
în apă clocotită.
Apoi se scurge bine de apă.
Se amestecă cu roșiile spălate și tăiate în felii,
cu verdeață și cu sosul de salată preparat
dintr-o lingură de apă amestecată cu oțet,
sare, și untdelemn ( vinaigrette ).



Postare

  ANPC Termeni și Condiții