Ouă moi cu șuncă, la cuptor și sos de roșii




OUĂ MOI CU ȘUNCĂ, LA CUPTOR



Cantitățile necesare


- 1 ou fiert
- o felie de șuncă slabă
- o linguriță de smîntînă
- unt
- sare.


Mod de preparare

Se unge o tăviță cu unt. Se înfășoară oul în
felia de șuncă și se adaugă smîntînă și puțină sare.
Se ține la cuptor 10-15 minute.



OUĂ MOI CU SOS DE ROȘII


Mod de preparare


Se fierb două ouă moi, se curăță de coajă și se
pun într-o tăviță sau într-un vas de Jena.
Peste ele se toarnă sos de roșii ( preparat
prin fierberea roșiilor curățate de coajă și sîmburi,
cu puțină apă și untdelemn, se mai poate folosi pastă
de roșii diluată cu apă și puțin ulei ).
Tăvița cu ouă se bagă în cuptor, după ce s-au adaugat
pătrunjelul verde tocat și bucățile de șuncă tăiate
sau cașcaval ras.
Se servesc calde.


Ouă moi cu șuncă, la cuptor și sos de roșii




OUĂ MOI CU ȘUNCĂ, LA CUPTOR



Cantitățile necesare


- 1 ou fiert
- o felie de șuncă slabă
- o linguriță de smîntînă
- unt
- sare.


Mod de preparare

Se unge o tăviță cu unt. Se înfășoară oul în
felia de șuncă și se adaugă smîntînă și puțină sare.
Se ține la cuptor 10-15 minute.



OUĂ MOI CU SOS DE ROȘII


Mod de preparare


Se fierb două ouă moi, se curăță de coajă și se
pun într-o tăviță sau într-un vas de Jena.
Peste ele se toarnă sos de roșii ( preparat
prin fierberea roșiilor curățate de coajă și sîmburi,
cu puțină apă și untdelemn, se mai poate folosi pastă
de roșii diluată cu apă și puțin ulei ).
Tăvița cu ouă se bagă în cuptor, după ce s-au adaugat
pătrunjelul verde tocat și bucățile de șuncă tăiate
sau cașcaval ras.
Se servesc calde.


Ouă moi cu frigănele și legume




OUĂ MOI CU FRIGĂNELE ȘI LEGUME



Se rumenesc ușor în unt felii de pîine albă
care să nu fie proaspătă.
Se acoperă cu legume fierte ( morcov,
fasole verde, mazăre, dovlecei ) și un, și
deasupra se pune un ou moale, curățat de coajă.




...............................................................................................

OUĂ MOI CU LEGUME


Ouăle fierte moi se servesc cu soteuri sau piureuri
de legume.
Oul cojit se adaugă la legumele fierte, calde,
cu sare și unt proaspăt.









Ouă moi cu frigănele și legume




OUĂ MOI CU FRIGĂNELE ȘI LEGUME



Se rumenesc ușor în unt felii de pîine albă
care să nu fie proaspătă.
Se acoperă cu legume fierte ( morcov,
fasole verde, mazăre, dovlecei ) și un, și
deasupra se pune un ou moale, curățat de coajă.




...............................................................................................

OUĂ MOI CU LEGUME


Ouăle fierte moi se servesc cu soteuri sau piureuri
de legume.
Oul cojit se adaugă la legumele fierte, calde,
cu sare și unt proaspăt.









Postare

  ANPC Termeni și Condiții