Sos de Miere cu Căpșuni




SOS DE MIERE CU CĂPȘUNI



Cantitățile necesare




- 150 g miere
- 250 g zmeură, căpșuni sau fragi
- 250 ml apă



Mod de preparare



Fructele se trec prin sită, se adaugă apa și
se pun la foc, lăsînd să dea în clocot.
Se adaugă mierea, se mai lasă să dea un clocot
două.
Poate fi servit rece sau cald la budincă, orez cu lapte,
griș cu lapte.
Nu se servește copiilor care fac alergie la zmeură
sau la căpșuni, fragi.
În loc de miere, siropul se poate prepara cu zahăr.




Sos de Miere cu Căpșuni




SOS DE MIERE CU CĂPȘUNI



Cantitățile necesare




- 150 g miere
- 250 g zmeură, căpșuni sau fragi
- 250 ml apă



Mod de preparare



Fructele se trec prin sită, se adaugă apa și
se pun la foc, lăsînd să dea în clocot.
Se adaugă mierea, se mai lasă să dea un clocot
două.
Poate fi servit rece sau cald la budincă, orez cu lapte,
griș cu lapte.
Nu se servește copiilor care fac alergie la zmeură
sau la căpșuni, fragi.
În loc de miere, siropul se poate prepara cu zahăr.




Chec cu Miere




CHEC CU MIERE



Cantitățile necesare


- 250 g miere
- 200 g smîntînă
- două ouă
- 1/4 ceașcă de unt ușor încălzit
- 300 g făină
- 1/2 linguriță de bicarbonat sau o linguriță praf de copt
- un pachețel de zahăr vanilat.



Mod de preparare


Se bate spumă mierea cu ouăle.
Se adaugă smîntîna, praful de copt,
zahărul vanilat și bicarbonatul dizolvat
în zeamă de lămîie.
Se amestecă bine, apoi se pune untul și cîte
puțină făină, pentru a împiedica formarea cocoloașelor.
Se coace la foc potrivit într-o formă de chec
unsă și presărată cu făină.




Chec cu Miere




CHEC CU MIERE



Cantitățile necesare


- 250 g miere
- 200 g smîntînă
- două ouă
- 1/4 ceașcă de unt ușor încălzit
- 300 g făină
- 1/2 linguriță de bicarbonat sau o linguriță praf de copt
- un pachețel de zahăr vanilat.



Mod de preparare


Se bate spumă mierea cu ouăle.
Se adaugă smîntîna, praful de copt,
zahărul vanilat și bicarbonatul dizolvat
în zeamă de lămîie.
Se amestecă bine, apoi se pune untul și cîte
puțină făină, pentru a împiedica formarea cocoloașelor.
Se coace la foc potrivit într-o formă de chec
unsă și presărată cu făină.




Postare

  ANPC Termeni și Condiții