Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Sos de Miere cu Căpșuni
SOS DE MIERE CU CĂPȘUNI
Cantitățile necesare
- 150 g miere
- 250 g zmeură, căpșuni sau fragi
- 250 ml apă
Mod de preparare
Fructele se trec prin sită, se adaugă apa și
se pun la foc, lăsînd să dea în clocot.
Se adaugă mierea, se mai lasă să dea un clocot
două.
Poate fi servit rece sau cald la budincă, orez cu lapte,
griș cu lapte.
Nu se servește copiilor care fac alergie la zmeură
sau la căpșuni, fragi.
În loc de miere, siropul se poate prepara cu zahăr.
Sos de Miere cu Căpșuni
SOS DE MIERE CU CĂPȘUNI
Cantitățile necesare
- 150 g miere
- 250 g zmeură, căpșuni sau fragi
- 250 ml apă
Mod de preparare
Fructele se trec prin sită, se adaugă apa și
se pun la foc, lăsînd să dea în clocot.
Se adaugă mierea, se mai lasă să dea un clocot
două.
Poate fi servit rece sau cald la budincă, orez cu lapte,
griș cu lapte.
Nu se servește copiilor care fac alergie la zmeură
sau la căpșuni, fragi.
În loc de miere, siropul se poate prepara cu zahăr.
Chec cu Miere
CHEC CU MIERE
Cantitățile necesare
- 250 g miere
- 200 g smîntînă
- două ouă
- 1/4 ceașcă de unt ușor încălzit
- 300 g făină
- 1/2 linguriță de bicarbonat sau o linguriță praf de copt
- un pachețel de zahăr vanilat.
Mod de preparare
Se bate spumă mierea cu ouăle.
Se adaugă smîntîna, praful de copt,
zahărul vanilat și bicarbonatul dizolvat
în zeamă de lămîie.
Se amestecă bine, apoi se pune untul și cîte
puțină făină, pentru a împiedica formarea cocoloașelor.
Se coace la foc potrivit într-o formă de chec
unsă și presărată cu făină.
Chec cu Miere
CHEC CU MIERE
Cantitățile necesare
- 250 g miere
- 200 g smîntînă
- două ouă
- 1/4 ceașcă de unt ușor încălzit
- 300 g făină
- 1/2 linguriță de bicarbonat sau o linguriță praf de copt
- un pachețel de zahăr vanilat.
Mod de preparare
Se bate spumă mierea cu ouăle.
Se adaugă smîntîna, praful de copt,
zahărul vanilat și bicarbonatul dizolvat
în zeamă de lămîie.
Se amestecă bine, apoi se pune untul și cîte
puțină făină, pentru a împiedica formarea cocoloașelor.
Se coace la foc potrivit într-o formă de chec
unsă și presărată cu făină.
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții