Salam de Biscuiți




SALAM DE BISCUIȚI



Se fierbe 150 ml lapte cu 1/4 baton vanilie.
În acest lapte se înmoaie 1/4 biscuiți care au
fost rupți în bucățele.
Se scot biscuiții într-un castron.
Peste ei se pun 1/4 pahar de miez de nucă tăiat
sau pisat.
Separat se freacă 200 g unt cu 100 g zahăr și două
linguri de cacao.
Se fierbe în baia de apă, amestecînd tot timpul, pînă devine
o cremă bine legată.
În această cremă se încorporează biscuiții și nuca și i se dă
o formă alungită, ca un unui calub de salam.
Se tăvălește prin nuca pisată și biscuiți pisați, se pune la frigider,
se taie felioare cînd se servește.







Salam de Biscuiți




SALAM DE BISCUIȚI



Se fierbe 150 ml lapte cu 1/4 baton vanilie.
În acest lapte se înmoaie 1/4 biscuiți care au
fost rupți în bucățele.
Se scot biscuiții într-un castron.
Peste ei se pun 1/4 pahar de miez de nucă tăiat
sau pisat.
Separat se freacă 200 g unt cu 100 g zahăr și două
linguri de cacao.
Se fierbe în baia de apă, amestecînd tot timpul, pînă devine
o cremă bine legată.
În această cremă se încorporează biscuiții și nuca și i se dă
o formă alungită, ca un unui calub de salam.
Se tăvălește prin nuca pisată și biscuiți pisați, se pune la frigider,
se taie felioare cînd se servește.







Tort de Biscuiți




TORT DE BISCUIȚI



Cantitățile necesare


- 300 g biscuiți
- 300 g zahăr pudră
- 200 g unt
- două ouă
- 50 g cacao
- 50 g nuci tăiate sau pisate
- două lingurițe de cafea de cicoare



 Mod de preparare


Se înmoaie ușor biscuiți în cafea de cicoare
astfel ca mijloc lor să rămînă tare.
Se așază pe o sită, ca să se scurgă separat fiecare.
Se prepară creme în felul următor: se freacă untul
cu zahărul și cacao, se adaugă gălbenușurile de ou
și apoi albușul bătut spumă.
Într-un platou dreptunghiular se pun alternativ un strat
de biscuiți și un strat de cremă.
Tortul poate fi presărat cu nucă pisată sau cu nucă
amestecată cu zahăr ars și apoi pisată.
Se pune la frigider, iar cînd este rece, se poate tăia în felii egale.






Tort de Biscuiți




TORT DE BISCUIȚI



Cantitățile necesare


- 300 g biscuiți
- 300 g zahăr pudră
- 200 g unt
- două ouă
- 50 g cacao
- 50 g nuci tăiate sau pisate
- două lingurițe de cafea de cicoare



 Mod de preparare


Se înmoaie ușor biscuiți în cafea de cicoare
astfel ca mijloc lor să rămînă tare.
Se așază pe o sită, ca să se scurgă separat fiecare.
Se prepară creme în felul următor: se freacă untul
cu zahărul și cacao, se adaugă gălbenușurile de ou
și apoi albușul bătut spumă.
Într-un platou dreptunghiular se pun alternativ un strat
de biscuiți și un strat de cremă.
Tortul poate fi presărat cu nucă pisată sau cu nucă
amestecată cu zahăr ars și apoi pisată.
Se pune la frigider, iar cînd este rece, se poate tăia în felii egale.






Postare

  ANPC Termeni și Condiții