Compot de Gutui pentru Iarnă




COMPOT DE GUTUI PENTRU IARNĂ


Cantitățile necesare 3 Kilograme de gutui, șterse bine
de perișori cu o cîrpă, se taie în felii, scoâînd parte
de miez cu semințe.
Se prepară un sirop din 7 pahare de apă la 1 kg zahăr.
Se fierb gutuile în acest sirop, pe rînd.
Pe măsură ce fierbe un rînd, se scoate cu spumiera, se
scurge de sirop și se pune cald în borcane mici, gata pregatite.
Borcanele se țin înfășurate în cîrpe, pentru ca fructele să
nu se răcească.
După ce feliile de gutui au fost fierte, siropul se lasă să fiarbă
în continuare cu scorțișoară și un praf conservant.
Siropul cald se toarnă peste gutui.
Se închid borcanele cu două rînduri de colofan și se lasă
acoperite în cîrpe, pînă ce se răcesc.
Cînd se servesc iarna, se poate dilua siropul.
fiind un compot-conservă, nu se recomandă copiilor sub 3 ani.







Compot de Gutui pentru Iarnă




COMPOT DE GUTUI PENTRU IARNĂ


Cantitățile necesare 3 Kilograme de gutui, șterse bine
de perișori cu o cîrpă, se taie în felii, scoâînd parte
de miez cu semințe.
Se prepară un sirop din 7 pahare de apă la 1 kg zahăr.
Se fierb gutuile în acest sirop, pe rînd.
Pe măsură ce fierbe un rînd, se scoate cu spumiera, se
scurge de sirop și se pune cald în borcane mici, gata pregatite.
Borcanele se țin înfășurate în cîrpe, pentru ca fructele să
nu se răcească.
După ce feliile de gutui au fost fierte, siropul se lasă să fiarbă
în continuare cu scorțișoară și un praf conservant.
Siropul cald se toarnă peste gutui.
Se închid borcanele cu două rînduri de colofan și se lasă
acoperite în cîrpe, pînă ce se răcesc.
Cînd se servesc iarna, se poate dilua siropul.
fiind un compot-conservă, nu se recomandă copiilor sub 3 ani.







Compot de Pere




COMPOT DE PERE



Cantitățile necesare


- 500 g pere
- 150 g zahăr
- un pahar de apă
- vailie sau coajă de lămîie,
- scorțișoară
- 1-2 cuișoare
- zeama de la 1/2 lămîie.



Mod de preparare


Se curăță fructele de coajă, se taie de-a lungul
sau în două în patru, se scoate casuța seminală
și se stropesc cu zeama de lămîie.
Separat se fierbe zahărul adăugînd vanilie,
sau coajă de lămîie.
După ce dă în clocot se adaugă perele și se continuă
fiertul, pînă ce fructele devin moi.
zeama de lămîie îmbunătățește gustul compotului,
care altfel ar fi fad.




Compot de Pere




COMPOT DE PERE



Cantitățile necesare


- 500 g pere
- 150 g zahăr
- un pahar de apă
- vailie sau coajă de lămîie,
- scorțișoară
- 1-2 cuișoare
- zeama de la 1/2 lămîie.



Mod de preparare


Se curăță fructele de coajă, se taie de-a lungul
sau în două în patru, se scoate casuța seminală
și se stropesc cu zeama de lămîie.
Separat se fierbe zahărul adăugînd vanilie,
sau coajă de lămîie.
După ce dă în clocot se adaugă perele și se continuă
fiertul, pînă ce fructele devin moi.
zeama de lămîie îmbunătățește gustul compotului,
care altfel ar fi fad.




Postare

  ANPC Termeni și Condiții