Sos de Roșii Romînesc 1




SOS DE ROȘII ROMÎNESC 1


( 8 porții x 100 g )

Ingrediente


- Roșii 1 kg
- unt ( margarină ) 80 g
- sare 10 g
- zahăr 10 g
- eventual smîntînă 150 g


Mod de preparare


Roșiile se spală, se curăță și se pun la fiert, tăiate bucăți.
Cînd sînt bine fierte, se trec prin sită, li se adaugă untul,
sarea și zahărul și se mai fierbe pînă se îngroașă.
La sfîrșit, se poate amesteca cu 150 g smîntînă.


Calorii   100 - 130 ( cu smîntînă )/porție




Sos de Roșii Romînesc 1




SOS DE ROȘII ROMÎNESC 1


( 8 porții x 100 g )

Ingrediente


- Roșii 1 kg
- unt ( margarină ) 80 g
- sare 10 g
- zahăr 10 g
- eventual smîntînă 150 g


Mod de preparare


Roșiile se spală, se curăță și se pun la fiert, tăiate bucăți.
Cînd sînt bine fierte, se trec prin sită, li se adaugă untul,
sarea și zahărul și se mai fierbe pînă se îngroașă.
La sfîrșit, se poate amesteca cu 150 g smîntînă.


Calorii   100 - 130 ( cu smîntînă )/porție




Sos de Roșii Pentru Feluri din Făinoase




SOS DE ROȘII PENTRU FELURI DIN FĂINOASE

( 2 porții x 100 g )


Ingrediente


- Roșii 300 g
- unt 10 g
- zahăr 5 g
- sare 3 g
- verdeață 10 g




Mod de preparare

Se prepară întocmai ca sos din rețeta anterioara,
dar în loc de făină se folosește zahărul pentru
îngroșare ; nu i se adaugă ceapă.


Calorii  70/porție





Sos de Roșii Pentru Feluri din Făinoase




SOS DE ROȘII PENTRU FELURI DIN FĂINOASE

( 2 porții x 100 g )


Ingrediente


- Roșii 300 g
- unt 10 g
- zahăr 5 g
- sare 3 g
- verdeață 10 g




Mod de preparare

Se prepară întocmai ca sos din rețeta anterioara,
dar în loc de făină se folosește zahărul pentru
îngroșare ; nu i se adaugă ceapă.


Calorii  70/porție





Postare

  ANPC Termeni și Condiții