Sos Olandez



SOS OLANDEZ

( o porție - 100 g )

Ingrediente

- Făină 5 g
- unt 5 g
- lapte 100 ml
- 1/2 gălbenuș ou
- suc de lămîie 1 ml
- verdeață 5 g
- sare 1 g

Mod de preparare

Se prepară întocmai ca sosul alb, ( vezi rețeta aici ),
dar la sfîrșit se adaugă, încetul cu încetul, gălbenușul
de ou, bătut în prealabil cu foarte puțină sare.
Pentru creșterea aportului de proteine, la copiii peste
un an se poate adăuga și albușul bătut spumă.


Calorii   155/porție



Sos Olandez



SOS OLANDEZ

( o porție - 100 g )

Ingrediente

- Făină 5 g
- unt 5 g
- lapte 100 ml
- 1/2 gălbenuș ou
- suc de lămîie 1 ml
- verdeață 5 g
- sare 1 g

Mod de preparare

Se prepară întocmai ca sosul alb, ( vezi rețeta aici ),
dar la sfîrșit se adaugă, încetul cu încetul, gălbenușul
de ou, bătut în prealabil cu foarte puțină sare.
Pentru creșterea aportului de proteine, la copiii peste
un an se poate adăuga și albușul bătut spumă.


Calorii   155/porție



Sos Tomat Natural




SOS TOMAT NATURAL

( 8 porții x 100 g )

Ingrediente


- Roșii 1 kg
- apă ( supă carne ) 500 ml
- unt ( ulei ) 50 g
- ceapă 100 g
- sare 10 g
- zahăr 20 g
- pătrunjel verde 20 g

Mod de preparare

Se spală roșiile și se taie mărunt.
Se pun într-o oală cu apă sau cu supă de carne
vezi rețeta de supă  cu ceapa, curățată și
spălată și cu sarea.
Se lasă pe foc să fiarbă.
După ce au fiert, se dau roșiile prin sită și,
în același vas, se strecoară zeama de fierbere ;
se adaugă untul ( uleiul ) și pătrunjelul tocat.
Înainte de a servi, se amestecă bine.
Se servește la diferite garnituri din legume,
la preparate din carne și făinoase.

Calorii 80 - 135 ( cu supă de carne )/porție




Sos Tomat Natural




SOS TOMAT NATURAL

( 8 porții x 100 g )

Ingrediente


- Roșii 1 kg
- apă ( supă carne ) 500 ml
- unt ( ulei ) 50 g
- ceapă 100 g
- sare 10 g
- zahăr 20 g
- pătrunjel verde 20 g

Mod de preparare

Se spală roșiile și se taie mărunt.
Se pun într-o oală cu apă sau cu supă de carne
vezi rețeta de supă  cu ceapa, curățată și
spălată și cu sarea.
Se lasă pe foc să fiarbă.
După ce au fiert, se dau roșiile prin sită și,
în același vas, se strecoară zeama de fierbere ;
se adaugă untul ( uleiul ) și pătrunjelul tocat.
Înainte de a servi, se amestecă bine.
Se servește la diferite garnituri din legume,
la preparate din carne și făinoase.

Calorii 80 - 135 ( cu supă de carne )/porție




Postare

  ANPC Termeni și Condiții