Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Sos Olandez
SOS OLANDEZ
( o porție - 100 g )
Ingrediente
- Făină 5 g
- unt 5 g
- lapte 100 ml
- 1/2 gălbenuș ou
- suc de lămîie 1 ml
- verdeață 5 g
- sare 1 g
Mod de preparare
Se prepară întocmai ca sosul alb, ( vezi rețeta aici ),
dar la sfîrșit se adaugă, încetul cu încetul, gălbenușul
de ou, bătut în prealabil cu foarte puțină sare.
Pentru creșterea aportului de proteine, la copiii peste
un an se poate adăuga și albușul bătut spumă.
Calorii 155/porție
Sos Olandez
SOS OLANDEZ
( o porție - 100 g )
Ingrediente
- Făină 5 g
- unt 5 g
- lapte 100 ml
- 1/2 gălbenuș ou
- suc de lămîie 1 ml
- verdeață 5 g
- sare 1 g
Mod de preparare
Se prepară întocmai ca sosul alb, ( vezi rețeta aici ),
dar la sfîrșit se adaugă, încetul cu încetul, gălbenușul
de ou, bătut în prealabil cu foarte puțină sare.
Pentru creșterea aportului de proteine, la copiii peste
un an se poate adăuga și albușul bătut spumă.
Calorii 155/porție
Sos Tomat Natural
SOS TOMAT NATURAL
( 8 porții x 100 g )
Ingrediente
- Roșii 1 kg
- apă ( supă carne ) 500 ml
- unt ( ulei ) 50 g
- ceapă 100 g
- sare 10 g
- zahăr 20 g
- pătrunjel verde 20 g
Mod de preparare
Se spală roșiile și se taie mărunt.
Se pun într-o oală cu apă sau cu supă de carne
vezi rețeta de supă cu ceapa, curățată și
spălată și cu sarea.
Se lasă pe foc să fiarbă.
După ce au fiert, se dau roșiile prin sită și,
în același vas, se strecoară zeama de fierbere ;
se adaugă untul ( uleiul ) și pătrunjelul tocat.
Înainte de a servi, se amestecă bine.
Se servește la diferite garnituri din legume,
la preparate din carne și făinoase.
Calorii 80 - 135 ( cu supă de carne )/porție
Sos Tomat Natural
SOS TOMAT NATURAL
( 8 porții x 100 g )
Ingrediente
- Roșii 1 kg
- apă ( supă carne ) 500 ml
- unt ( ulei ) 50 g
- ceapă 100 g
- sare 10 g
- zahăr 20 g
- pătrunjel verde 20 g
Mod de preparare
Se spală roșiile și se taie mărunt.
Se pun într-o oală cu apă sau cu supă de carne
vezi rețeta de supă cu ceapa, curățată și
spălată și cu sarea.
Se lasă pe foc să fiarbă.
După ce au fiert, se dau roșiile prin sită și,
în același vas, se strecoară zeama de fierbere ;
se adaugă untul ( uleiul ) și pătrunjelul tocat.
Înainte de a servi, se amestecă bine.
Se servește la diferite garnituri din legume,
la preparate din carne și făinoase.
Calorii 80 - 135 ( cu supă de carne )/porție
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții