Maioneză cu Brînză de Vaci




MAIONEZĂ CU BRÎNZĂ DE VACI

( 4 porții x 60 g )

Ingrediente

- Brînză de vaci 120 g
- 1 buc gălbenuș ou
- lapte 80 ml
- sare 5 g
- zeamă de lămîie 10 ml
- untdelemn 50 ml

Mod de preparare

Se amestecă brînza cu laptele și gălbenușul de ou.
Treptat, se adaugă uleiul, amestecînd continuu.
Se acrește tot treptat, cu zeama de lămîie.
Se poate servi cu rasol de carne, legume fierte,
salată de cartofi sau salată verde.
Se dă copiiilor peste 9 luni.


Calorii   160/porție


Maioneză cu Brînză de Vaci




MAIONEZĂ CU BRÎNZĂ DE VACI

( 4 porții x 60 g )

Ingrediente

- Brînză de vaci 120 g
- 1 buc gălbenuș ou
- lapte 80 ml
- sare 5 g
- zeamă de lămîie 10 ml
- untdelemn 50 ml

Mod de preparare

Se amestecă brînza cu laptele și gălbenușul de ou.
Treptat, se adaugă uleiul, amestecînd continuu.
Se acrește tot treptat, cu zeama de lămîie.
Se poate servi cu rasol de carne, legume fierte,
salată de cartofi sau salată verde.
Se dă copiiilor peste 9 luni.


Calorii   160/porție


Maioneză Preparată cu Mixerul




MAIONEZĂ PREPARATĂ CU MIXERUL

( cca 300 g = 15 porții )

Ingrediente


- Ulei 250 ml
- ouă 2 buc
- sare 5 g
- sucul de la 1/2 lămîie


Mod de preparare

Într-un borcan sau cană de plastic se pune pe fund oul
( albușul și gălbenușul ) se toarnă deasupra zeama de
lămîie, sarea și tot uleiul.
Se cufundă în vas elicea metalică a mixerului, care este
apoi pus în funcțiune, folosind viteza cea mare.
Pentru a nu se roti borcanul, se pune sub el un șervet
îndoit în patru.
Maioneza se leagă pe fundul borcanului.
Dacă nu s-a încorporat tot uleiul, se repetă cufundarea
și ridicarea piciorului mixerului prevăzut cu elicea metalică.
Maioneza se prepară în 30 s.
Se dă la copiii mai mari de un an.


Calorii   155/porție

Maioneză Preparată cu Mixerul




MAIONEZĂ PREPARATĂ CU MIXERUL

( cca 300 g = 15 porții )

Ingrediente


- Ulei 250 ml
- ouă 2 buc
- sare 5 g
- sucul de la 1/2 lămîie


Mod de preparare

Într-un borcan sau cană de plastic se pune pe fund oul
( albușul și gălbenușul ) se toarnă deasupra zeama de
lămîie, sarea și tot uleiul.
Se cufundă în vas elicea metalică a mixerului, care este
apoi pus în funcțiune, folosind viteza cea mare.
Pentru a nu se roti borcanul, se pune sub el un șervet
îndoit în patru.
Maioneza se leagă pe fundul borcanului.
Dacă nu s-a încorporat tot uleiul, se repetă cufundarea
și ridicarea piciorului mixerului prevăzut cu elicea metalică.
Maioneza se prepară în 30 s.
Se dă la copiii mai mari de un an.


Calorii   155/porție

Postare

  ANPC Termeni și Condiții