Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Sos cu Gem de Măceșe
SOS CU GEM DE MĂCEȘE
( 3 porții x 60 g )
Ingrediente
- Gem de măceșe 15 g ( o lingură )
- unt 10 g
- făină 20 g
- lapte 150 g
Mod de preparare
Se fierbe făina în lapte, amestecînd tot timpul,
ca pentru sosul de ( vezi rețeta aici ).
Apoi se adaugă gemul de măceșe, cu care se
lasă să mai dea un clocot.
Se ia de pe foc și se adaugă untul.
Se servește cu rasoluri ( carne fiartă ) sau cu fripturi.
Calorii 140/porție
Sos cu Gem de Măceșe
SOS CU GEM DE MĂCEȘE
( 3 porții x 60 g )
Ingrediente
- Gem de măceșe 15 g ( o lingură )
- unt 10 g
- făină 20 g
- lapte 150 g
Mod de preparare
Se fierbe făina în lapte, amestecînd tot timpul,
ca pentru sosul de ( vezi rețeta aici ).
Apoi se adaugă gemul de măceșe, cu care se
lasă să mai dea un clocot.
Se ia de pe foc și se adaugă untul.
Se servește cu rasoluri ( carne fiartă ) sau cu fripturi.
Calorii 140/porție
Sos de Mere
SOS DE MERE
( 4 porții x 100 g )
Ingrediente
- Mere 200 g
- lapte 50 ml
- făină 5 g
- zahăr 10 g
- apă 200 ml
- unt 5 g
- sare 5 g
Mod de preparare
Merele, curățate și tăiate în felii, se fierb
în apă pînă se înmoaie.
În timpul fierberii se adaugă făina amestecată
cu laptele, zahărul și sarea și se lasă să mai fierbă
10 - 15 minute.
La urmă se adaugă untul.
Se poate servi cu carne fiartă sau cu friptură înăbușită.
Poate fi dat la copiii peste 7 luni.
Calorii 55/porție
Sos de Mere
SOS DE MERE
( 4 porții x 100 g )
Ingrediente
- Mere 200 g
- lapte 50 ml
- făină 5 g
- zahăr 10 g
- apă 200 ml
- unt 5 g
- sare 5 g
Mod de preparare
Merele, curățate și tăiate în felii, se fierb
în apă pînă se înmoaie.
În timpul fierberii se adaugă făina amestecată
cu laptele, zahărul și sarea și se lasă să mai fierbă
10 - 15 minute.
La urmă se adaugă untul.
Se poate servi cu carne fiartă sau cu friptură înăbușită.
Poate fi dat la copiii peste 7 luni.
Calorii 55/porție
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții