Sos cu Gem de Măceșe



SOS CU GEM DE MĂCEȘE

( 3 porții x 60 g )

Ingrediente


- Gem de măceșe 15 g ( o lingură )
- unt 10 g
- făină 20 g
- lapte 150 g


Mod de preparare


Se fierbe făina în lapte, amestecînd tot timpul,
ca pentru sosul de ( vezi rețeta aici ).
Apoi se adaugă gemul de măceșe, cu care se
lasă să mai dea un clocot.
Se ia de pe foc și se adaugă untul.
Se servește cu rasoluri ( carne fiartă ) sau cu fripturi.


Calorii   140/porție



Sos cu Gem de Măceșe



SOS CU GEM DE MĂCEȘE

( 3 porții x 60 g )

Ingrediente


- Gem de măceșe 15 g ( o lingură )
- unt 10 g
- făină 20 g
- lapte 150 g


Mod de preparare


Se fierbe făina în lapte, amestecînd tot timpul,
ca pentru sosul de ( vezi rețeta aici ).
Apoi se adaugă gemul de măceșe, cu care se
lasă să mai dea un clocot.
Se ia de pe foc și se adaugă untul.
Se servește cu rasoluri ( carne fiartă ) sau cu fripturi.


Calorii   140/porție



Sos de Mere




SOS DE MERE

( 4 porții x 100 g )

Ingrediente

- Mere 200 g
- lapte 50 ml
- făină 5 g
- zahăr 10 g
- apă 200 ml
- unt 5 g
- sare 5 g


Mod de preparare

Merele, curățate și tăiate în felii, se fierb
în apă pînă se înmoaie.
În timpul fierberii se adaugă făina amestecată
cu laptele, zahărul și sarea și se lasă să mai fierbă
10 - 15 minute.
La urmă se adaugă untul.
Se poate servi cu carne fiartă sau cu friptură înăbușită.
Poate fi dat la copiii peste 7 luni.


Calorii   55/porție



Sos de Mere




SOS DE MERE

( 4 porții x 100 g )

Ingrediente

- Mere 200 g
- lapte 50 ml
- făină 5 g
- zahăr 10 g
- apă 200 ml
- unt 5 g
- sare 5 g


Mod de preparare

Merele, curățate și tăiate în felii, se fierb
în apă pînă se înmoaie.
În timpul fierberii se adaugă făina amestecată
cu laptele, zahărul și sarea și se lasă să mai fierbă
10 - 15 minute.
La urmă se adaugă untul.
Se poate servi cu carne fiartă sau cu friptură înăbușită.
Poate fi dat la copiii peste 7 luni.


Calorii   55/porție



Postare

  ANPC Termeni și Condiții