Omletă cu Spanac sau cu Ștevie



OMLETĂ CU SPANAC SAU ȘTEVIE


( 2 porții x 120 g )


Ingrediente

- Spanac sau ștevie 200 g
- unt 10 g
- ouă 2 buc
- sare 2 - 3 g


Mod de preparare


Spanacul ( ștevia ) se curăță, se spală și se toacă
mare, după care se pune în apă clocotită și sărată.
Se fierbe, apoi se scurge bine.
Se pune unt, se încălzește din nou și se adaugă
ouăle bătute, după care se așteaptă închegarea
omletei, la foc potrivit.

Calorii     160/porție




Omletă cu Spanac sau cu Ștevie



OMLETĂ CU SPANAC SAU ȘTEVIE


( 2 porții x 120 g )


Ingrediente

- Spanac sau ștevie 200 g
- unt 10 g
- ouă 2 buc
- sare 2 - 3 g


Mod de preparare


Spanacul ( ștevia ) se curăță, se spală și se toacă
mare, după care se pune în apă clocotită și sărată.
Se fierbe, apoi se scurge bine.
Se pune unt, se încălzește din nou și se adaugă
ouăle bătute, după care se așteaptă închegarea
omletei, la foc potrivit.

Calorii     160/porție




Omletă cu Mere




OMLETĂ CU MERE


( 4 porții x 200 g )


Ingrediente

- Mere 500 g
- făină 50 g
- ouă 4 bucăți
- zahăr vanital 1 plic
- lapte 100 m
- unt 20 g
- sare 5 g


Mod de preparare

Se face un aluat din făină, ouă, zahăr vanilat, lapte și sare.
O parte din compoziție se toarnă într-o tigaie unsă și se
adaugă merele curățate și tăiate în bucățele, înmuiate în unt,
apoi se toarnă deasupra restul compoziției și se dă o
jumătate de oră la cuptor.


Calorii    260/porție




Omletă cu Mere




OMLETĂ CU MERE


( 4 porții x 200 g )


Ingrediente

- Mere 500 g
- făină 50 g
- ouă 4 bucăți
- zahăr vanital 1 plic
- lapte 100 m
- unt 20 g
- sare 5 g


Mod de preparare

Se face un aluat din făină, ouă, zahăr vanilat, lapte și sare.
O parte din compoziție se toarnă într-o tigaie unsă și se
adaugă merele curățate și tăiate în bucățele, înmuiate în unt,
apoi se toarnă deasupra restul compoziției și se dă o
jumătate de oră la cuptor.


Calorii    260/porție




Postare

  ANPC Termeni și Condiții