Mămăligă Pripită, Dietetică - Mămăliguță Pregătită cu Lapte



1.MĂMĂLIGĂ PRIPITĂ, DIETETICĂ

( o porție = 120 g )


Ingrediente


- mălai 25 g
- griș 10 g
- apă 250 ml
- sare 1 g
- eventual unt 3 g



Mod de preparare

Se pune la fiert apa cu sarea.
Cînd clocotește se adaugă mălaiul,
,,în ploaie”, amestecînd tot timpul cu telul.
Se lasă să fiarbă 25 - 30 minute.
La ultimul clocot, se pot adăuga, eventual, 3 g unt.


Calorii 110/porție ( fără unt )


2. MĂMĂLIGUȚĂ PREGĂTITĂ CU LAPTE

( o porție = 120 g )


Mod de preparare

Se prepară la fel ca cea din rețeta 1,
( Mămăliguță pripită, dietetică )
numai că în loc de apă se pune lapte.


Calorii 140 ( 160 cu unt )/porție





Mămăligă Pripită, Dietetică - Mămăliguță Pregătită cu Lapte



1.MĂMĂLIGĂ PRIPITĂ, DIETETICĂ

( o porție = 120 g )


Ingrediente


- mălai 25 g
- griș 10 g
- apă 250 ml
- sare 1 g
- eventual unt 3 g



Mod de preparare

Se pune la fiert apa cu sarea.
Cînd clocotește se adaugă mălaiul,
,,în ploaie”, amestecînd tot timpul cu telul.
Se lasă să fiarbă 25 - 30 minute.
La ultimul clocot, se pot adăuga, eventual, 3 g unt.


Calorii 110/porție ( fără unt )


2. MĂMĂLIGUȚĂ PREGĂTITĂ CU LAPTE

( o porție = 120 g )


Mod de preparare

Se prepară la fel ca cea din rețeta 1,
( Mămăliguță pripită, dietetică )
numai că în loc de apă se pune lapte.


Calorii 140 ( 160 cu unt )/porție





Jumări de Ou cu Spanac




JUMĂRI DE OU CU SPANAC

( 6 porții x 150 g )

Ingrediente

- 6 buc de Ouă
- spanac 500 g
- unt ( margarină ) 75 g
- făină 50 g
- lapte 200 ml
- telemea rasă ( brînză de vaci ) 100 g
- sare 6 g



Mod de preparare

Se fierbe spanacul în apă clocotită cu sare,
apoi se strecoară bine.
Se prepară un sos alb mai gros, cu 50 g unt,
50 g făină, 2 gălbenușuri și lapte, se adaugă
puțină sare.
Se amestecă sosul cu spanacul, apoi se adaugă
și 2 albușuri bătute spumă.
Se dă compoziție o formă de ruladă, care se înveselește
și se pune la cuptor la foc domol, pentru 10 minute.
În acest timp, se prepară jumările din restul de
ouă și unt și se adaugă jumătate de brînză.
Se îmbracă spanacul cu jumările, se pune deasupra
restul de brînză și se dă la cuptor încă 5 minute.


Calorii   280/porție



Jumări de Ou cu Spanac




JUMĂRI DE OU CU SPANAC

( 6 porții x 150 g )

Ingrediente

- 6 buc de Ouă
- spanac 500 g
- unt ( margarină ) 75 g
- făină 50 g
- lapte 200 ml
- telemea rasă ( brînză de vaci ) 100 g
- sare 6 g



Mod de preparare

Se fierbe spanacul în apă clocotită cu sare,
apoi se strecoară bine.
Se prepară un sos alb mai gros, cu 50 g unt,
50 g făină, 2 gălbenușuri și lapte, se adaugă
puțină sare.
Se amestecă sosul cu spanacul, apoi se adaugă
și 2 albușuri bătute spumă.
Se dă compoziție o formă de ruladă, care se înveselește
și se pune la cuptor la foc domol, pentru 10 minute.
În acest timp, se prepară jumările din restul de
ouă și unt și se adaugă jumătate de brînză.
Se îmbracă spanacul cu jumările, se pune deasupra
restul de brînză și se dă la cuptor încă 5 minute.


Calorii   280/porție



Postare

  ANPC Termeni și Condiții