Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Mămăligă Pripită, Dietetică - Mămăliguță Pregătită cu Lapte
1.MĂMĂLIGĂ PRIPITĂ, DIETETICĂ
( o porție = 120 g )
Ingrediente
- mălai 25 g
- griș 10 g
- apă 250 ml
- sare 1 g
- eventual unt 3 g
Mod de preparare
Se pune la fiert apa cu sarea.
Cînd clocotește se adaugă mălaiul,
,,în ploaie”, amestecînd tot timpul cu telul.
Se lasă să fiarbă 25 - 30 minute.
La ultimul clocot, se pot adăuga, eventual, 3 g unt.
Calorii 110/porție ( fără unt )
2. MĂMĂLIGUȚĂ PREGĂTITĂ CU LAPTE
( o porție = 120 g )
Mod de preparare
Se prepară la fel ca cea din rețeta 1,
( Mămăliguță pripită, dietetică )
numai că în loc de apă se pune lapte.
Calorii 140 ( 160 cu unt )/porție
Mămăligă Pripită, Dietetică - Mămăliguță Pregătită cu Lapte
1.MĂMĂLIGĂ PRIPITĂ, DIETETICĂ
( o porție = 120 g )
Ingrediente
- mălai 25 g
- griș 10 g
- apă 250 ml
- sare 1 g
- eventual unt 3 g
Mod de preparare
Se pune la fiert apa cu sarea.
Cînd clocotește se adaugă mălaiul,
,,în ploaie”, amestecînd tot timpul cu telul.
Se lasă să fiarbă 25 - 30 minute.
La ultimul clocot, se pot adăuga, eventual, 3 g unt.
Calorii 110/porție ( fără unt )
2. MĂMĂLIGUȚĂ PREGĂTITĂ CU LAPTE
( o porție = 120 g )
Mod de preparare
Se prepară la fel ca cea din rețeta 1,
( Mămăliguță pripită, dietetică )
numai că în loc de apă se pune lapte.
Calorii 140 ( 160 cu unt )/porție
Jumări de Ou cu Spanac
JUMĂRI DE OU CU SPANAC
( 6 porții x 150 g )
Ingrediente
- 6 buc de Ouă
- spanac 500 g
- unt ( margarină ) 75 g
- făină 50 g
- lapte 200 ml
- telemea rasă ( brînză de vaci ) 100 g
- sare 6 g
Mod de preparare
Se fierbe spanacul în apă clocotită cu sare,
apoi se strecoară bine.
Se prepară un sos alb mai gros, cu 50 g unt,
50 g făină, 2 gălbenușuri și lapte, se adaugă
puțină sare.
Se amestecă sosul cu spanacul, apoi se adaugă
și 2 albușuri bătute spumă.
Se dă compoziție o formă de ruladă, care se înveselește
și se pune la cuptor la foc domol, pentru 10 minute.
În acest timp, se prepară jumările din restul de
ouă și unt și se adaugă jumătate de brînză.
Se îmbracă spanacul cu jumările, se pune deasupra
restul de brînză și se dă la cuptor încă 5 minute.
Calorii 280/porție
Jumări de Ou cu Spanac
JUMĂRI DE OU CU SPANAC
( 6 porții x 150 g )
Ingrediente
- 6 buc de Ouă
- spanac 500 g
- unt ( margarină ) 75 g
- făină 50 g
- lapte 200 ml
- telemea rasă ( brînză de vaci ) 100 g
- sare 6 g
Mod de preparare
Se fierbe spanacul în apă clocotită cu sare,
apoi se strecoară bine.
Se prepară un sos alb mai gros, cu 50 g unt,
50 g făină, 2 gălbenușuri și lapte, se adaugă
puțină sare.
Se amestecă sosul cu spanacul, apoi se adaugă
și 2 albușuri bătute spumă.
Se dă compoziție o formă de ruladă, care se înveselește
și se pune la cuptor la foc domol, pentru 10 minute.
În acest timp, se prepară jumările din restul de
ouă și unt și se adaugă jumătate de brînză.
Se îmbracă spanacul cu jumările, se pune deasupra
restul de brînză și se dă la cuptor încă 5 minute.
Calorii 280/porție
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții