Budincă de Fidea cu Brînză de Vaci



BUDINCĂ DE FIDEA CU BRÎNZĂ DE VACI


( 2 porții x 130 g )

Ingrediente

- Brînză de vaci 50 g
- fidea 40 g
- unt 5 g
- zahăr 5 g
- ou 1/2 buc
- sare 2 g



Mod de preparare

Fideaua se fierbe în apa clocotindă cu 1 g sare.
Se lasă apoi o oră în apă rece, se strecoară,
se scurge bine și se amestecă cu brînza de vaci,
cu 2,5 g unt frecat cu zahăr, cu 1 g sare și cu
albușul bătut spumă.
Se tapetează o formă unsă, în care se răstoarnă
compoziția și se fierbe într-un vas acoperit cu
capac, așezat într-o baie de apă fierbinte.
După fierbere, se păstrează pe masă 10 min,
ca să se poată răsturna întreagă pe farfurie.
I se pot adăuga 30 - 40 ml sos de roșii
( vezi rețeta de sos de roșii aici ).

Calorii   140/porție



Budincă de Fidea cu Brînză de Vaci



BUDINCĂ DE FIDEA CU BRÎNZĂ DE VACI


( 2 porții x 130 g )

Ingrediente

- Brînză de vaci 50 g
- fidea 40 g
- unt 5 g
- zahăr 5 g
- ou 1/2 buc
- sare 2 g



Mod de preparare

Fideaua se fierbe în apa clocotindă cu 1 g sare.
Se lasă apoi o oră în apă rece, se strecoară,
se scurge bine și se amestecă cu brînza de vaci,
cu 2,5 g unt frecat cu zahăr, cu 1 g sare și cu
albușul bătut spumă.
Se tapetează o formă unsă, în care se răstoarnă
compoziția și se fierbe într-un vas acoperit cu
capac, așezat într-o baie de apă fierbinte.
După fierbere, se păstrează pe masă 10 min,
ca să se poată răsturna întreagă pe farfurie.
I se pot adăuga 30 - 40 ml sos de roșii
( vezi rețeta de sos de roșii aici ).

Calorii   140/porție



Budincă de Franzelă cu Brînză



BUDINCĂ DE FRANZELĂ CU BRÎNZĂ

( 2 porții x 120 g )

Ingrediente

- Pîine albă 75 g
- brînză de vaci sau telemea desărată 40 g
- lapte 100 ml
- ou 1/8 buc
- unt 5 g
- verdeață 5 g
- sos de roșii dietetic 30 - 40 ml
- zahăr 10 g
- făină 3 g


Mod de preparare

Se taie pîinea felii și se înmoaie într-un amestec
făcut din lapte, ou și zahăr.
Se tapetează o tavă cu făină, se așează alternînd
un strat de pîine înmuiată și un strat de pastă amestecată
cu verdeață tocată.
Se toarnă restul amestecului, în care s-a înmuiat
pîinea, peste budincă.
Se adaugă untul și se coace la cuptor.
Se poate servi cu sos de roșii ( vezi rețeta de sos de roșii aici )
sau a doua rețetă
.În budincă se mai poate adăuga ciocolată 10 g, cacao 5 g,
stafide 5 g, sau coajă de lămîie 5 g.


Calorii    220 - 250/porție



Budincă de Franzelă cu Brînză



BUDINCĂ DE FRANZELĂ CU BRÎNZĂ

( 2 porții x 120 g )

Ingrediente

- Pîine albă 75 g
- brînză de vaci sau telemea desărată 40 g
- lapte 100 ml
- ou 1/8 buc
- unt 5 g
- verdeață 5 g
- sos de roșii dietetic 30 - 40 ml
- zahăr 10 g
- făină 3 g


Mod de preparare

Se taie pîinea felii și se înmoaie într-un amestec
făcut din lapte, ou și zahăr.
Se tapetează o tavă cu făină, se așează alternînd
un strat de pîine înmuiată și un strat de pastă amestecată
cu verdeață tocată.
Se toarnă restul amestecului, în care s-a înmuiat
pîinea, peste budincă.
Se adaugă untul și se coace la cuptor.
Se poate servi cu sos de roșii ( vezi rețeta de sos de roșii aici )
sau a doua rețetă
.În budincă se mai poate adăuga ciocolată 10 g, cacao 5 g,
stafide 5 g, sau coajă de lămîie 5 g.


Calorii    220 - 250/porție



Postare

  ANPC Termeni și Condiții