Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Budincă de Fidea cu Brînză de Vaci
BUDINCĂ DE FIDEA CU BRÎNZĂ DE VACI
( 2 porții x 130 g )
Ingrediente
- Brînză de vaci 50 g
- fidea 40 g
- unt 5 g
- zahăr 5 g
- ou 1/2 buc
- sare 2 g
Mod de preparare
Fideaua se fierbe în apa clocotindă cu 1 g sare.
Se lasă apoi o oră în apă rece, se strecoară,
se scurge bine și se amestecă cu brînza de vaci,
cu 2,5 g unt frecat cu zahăr, cu 1 g sare și cu
albușul bătut spumă.
Se tapetează o formă unsă, în care se răstoarnă
compoziția și se fierbe într-un vas acoperit cu
capac, așezat într-o baie de apă fierbinte.
După fierbere, se păstrează pe masă 10 min,
ca să se poată răsturna întreagă pe farfurie.
I se pot adăuga 30 - 40 ml sos de roșii
( vezi rețeta de sos de roșii aici ).
Calorii 140/porție
Budincă de Fidea cu Brînză de Vaci
BUDINCĂ DE FIDEA CU BRÎNZĂ DE VACI
( 2 porții x 130 g )
Ingrediente
- Brînză de vaci 50 g
- fidea 40 g
- unt 5 g
- zahăr 5 g
- ou 1/2 buc
- sare 2 g
Mod de preparare
Fideaua se fierbe în apa clocotindă cu 1 g sare.
Se lasă apoi o oră în apă rece, se strecoară,
se scurge bine și se amestecă cu brînza de vaci,
cu 2,5 g unt frecat cu zahăr, cu 1 g sare și cu
albușul bătut spumă.
Se tapetează o formă unsă, în care se răstoarnă
compoziția și se fierbe într-un vas acoperit cu
capac, așezat într-o baie de apă fierbinte.
După fierbere, se păstrează pe masă 10 min,
ca să se poată răsturna întreagă pe farfurie.
I se pot adăuga 30 - 40 ml sos de roșii
( vezi rețeta de sos de roșii aici ).
Calorii 140/porție
Budincă de Franzelă cu Brînză
BUDINCĂ DE FRANZELĂ CU BRÎNZĂ
( 2 porții x 120 g )
Ingrediente
- Pîine albă 75 g
- brînză de vaci sau telemea desărată 40 g
- lapte 100 ml
- ou 1/8 buc
- unt 5 g
- verdeață 5 g
- sos de roșii dietetic 30 - 40 ml
- zahăr 10 g
- făină 3 g
Mod de preparare
Se taie pîinea felii și se înmoaie într-un amestec
făcut din lapte, ou și zahăr.
Se tapetează o tavă cu făină, se așează alternînd
un strat de pîine înmuiată și un strat de pastă amestecată
cu verdeață tocată.
Se toarnă restul amestecului, în care s-a înmuiat
pîinea, peste budincă.
Se adaugă untul și se coace la cuptor.
Se poate servi cu sos de roșii ( vezi rețeta de sos de roșii aici )
sau a doua rețetă
.În budincă se mai poate adăuga ciocolată 10 g, cacao 5 g,
stafide 5 g, sau coajă de lămîie 5 g.
Calorii 220 - 250/porție
Budincă de Franzelă cu Brînză
BUDINCĂ DE FRANZELĂ CU BRÎNZĂ
( 2 porții x 120 g )
Ingrediente
- Pîine albă 75 g
- brînză de vaci sau telemea desărată 40 g
- lapte 100 ml
- ou 1/8 buc
- unt 5 g
- verdeață 5 g
- sos de roșii dietetic 30 - 40 ml
- zahăr 10 g
- făină 3 g
Mod de preparare
Se taie pîinea felii și se înmoaie într-un amestec
făcut din lapte, ou și zahăr.
Se tapetează o tavă cu făină, se așează alternînd
un strat de pîine înmuiată și un strat de pastă amestecată
cu verdeață tocată.
Se toarnă restul amestecului, în care s-a înmuiat
pîinea, peste budincă.
Se adaugă untul și se coace la cuptor.
Se poate servi cu sos de roșii ( vezi rețeta de sos de roșii aici )
sau a doua rețetă
.În budincă se mai poate adăuga ciocolată 10 g, cacao 5 g,
stafide 5 g, sau coajă de lămîie 5 g.
Calorii 220 - 250/porție
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții