Budincă de Tăiței cu Carne



BUDINCĂ DE TĂIȚEI CU CARNE


( 6 porții x 180 g )

Ingrediente

- Tăiței cu ou 150 g
- 2 ouă
- smîntînă 40 g
- carne de vită 200 g
- ulei 20 ml
- verdeață 10 g
- sare 4 - 5 g
- făină 5 g


Mod de preparare

Tăițeii, fierți în apă cu sare, se clătesc în apă rece
și apoi se scurg bine.
Se amestecă cu gălbenușurile de ou, cu 1/2 din smîntînă
și cu albușurile bătute spumă.
Carnea se pune la fiert în apă rece, se trece apoi de două
ori prin mașina de tocat și se amestecă cu uleiul,
verdeața tocată mărunt și cu sarea.
Într-o tavă neunsă, dar pudrată cu făină, se așază un strat
de tăiței, un strat de carne, și încă un strat de tăiței.
Se coace la cuptor 30 - 40 minute.
Înainte de a servi, se adaugă restul de smîntînă.


Calorii   210/porție




Budincă de Tăiței cu Carne



BUDINCĂ DE TĂIȚEI CU CARNE


( 6 porții x 180 g )

Ingrediente

- Tăiței cu ou 150 g
- 2 ouă
- smîntînă 40 g
- carne de vită 200 g
- ulei 20 ml
- verdeață 10 g
- sare 4 - 5 g
- făină 5 g


Mod de preparare

Tăițeii, fierți în apă cu sare, se clătesc în apă rece
și apoi se scurg bine.
Se amestecă cu gălbenușurile de ou, cu 1/2 din smîntînă
și cu albușurile bătute spumă.
Carnea se pune la fiert în apă rece, se trece apoi de două
ori prin mașina de tocat și se amestecă cu uleiul,
verdeața tocată mărunt și cu sarea.
Într-o tavă neunsă, dar pudrată cu făină, se așază un strat
de tăiței, un strat de carne, și încă un strat de tăiței.
Se coace la cuptor 30 - 40 minute.
Înainte de a servi, se adaugă restul de smîntînă.


Calorii   210/porție




Budincă de Orez cu Mere




BUDINCĂ DE OREZ CU MERE

( 10 porții x 150 g )

Ingrediente

- Orez cu lapte 1 kg
- unt 30 g
- 3 ouă
- mere 1 kg
- zahăr 100 g


Mod de preparare

Orezul cu lapte vezi rețeta aici, se amestecă
cu 20 g unt, cu gălbenușurile și cu albușurile
bătute spumă.
Merele se curăță, se taie felii mici ( sau se rad
pe răzătoarea mare ) și se țin în zahăr 1/2 oră.
Într-un vas uns cu restul de unt se așază alternativ
un rînd de orez și un rînd de mere, apoi se dă la cuptor.


Calorii   290/porție




Budincă de Orez cu Mere




BUDINCĂ DE OREZ CU MERE

( 10 porții x 150 g )

Ingrediente

- Orez cu lapte 1 kg
- unt 30 g
- 3 ouă
- mere 1 kg
- zahăr 100 g


Mod de preparare

Orezul cu lapte vezi rețeta aici, se amestecă
cu 20 g unt, cu gălbenușurile și cu albușurile
bătute spumă.
Merele se curăță, se taie felii mici ( sau se rad
pe răzătoarea mare ) și se țin în zahăr 1/2 oră.
Într-un vas uns cu restul de unt se așază alternativ
un rînd de orez și un rînd de mere, apoi se dă la cuptor.


Calorii   290/porție




Postare

  ANPC Termeni și Condiții