Budincă de Spanac cu Brînză sau Carne




BUDINCĂ DE SPANAC CU BRÎNZĂ SAU CARNE

( o porție = 120 g )

Ingrediente

- Spanac 125 g
- unt 5 g
- făină 5 g
- brînză de vaci ( carne de vită tocată și înăbușită ) 25 g
- 1/4 ou
- lapte 30 ml
- sare 1 g


Mod de preparare

Spanacul bine spălat, se fierbe, se scurge,
se toacă și se amestecă cu un sos alb din făină
și lapte.
Apoi se amestecă cu gălbenușul, 3 g unt, brînză
( carnea ), sarea și albușul bătut spumă.
Cu restul untului, se unge o formă în care se
răstoarnă compoziția și se pune la cuptor, în
baie de apă.
Suprafața budincii poate fi unsă cu puțin
gălbenuș de ou.
Se poate servi și cu smîntînă 15 g.

Calorii   170 - 185/porție




Budincă de Spanac cu Brînză sau Carne




BUDINCĂ DE SPANAC CU BRÎNZĂ SAU CARNE

( o porție = 120 g )

Ingrediente

- Spanac 125 g
- unt 5 g
- făină 5 g
- brînză de vaci ( carne de vită tocată și înăbușită ) 25 g
- 1/4 ou
- lapte 30 ml
- sare 1 g


Mod de preparare

Spanacul bine spălat, se fierbe, se scurge,
se toacă și se amestecă cu un sos alb din făină
și lapte.
Apoi se amestecă cu gălbenușul, 3 g unt, brînză
( carnea ), sarea și albușul bătut spumă.
Cu restul untului, se unge o formă în care se
răstoarnă compoziția și se pune la cuptor, în
baie de apă.
Suprafața budincii poate fi unsă cu puțin
gălbenuș de ou.
Se poate servi și cu smîntînă 15 g.

Calorii   170 - 185/porție




Budincă de Carne



BUDINCĂ DE CARNE

( 4 porții x 120 g )

Ingrediente

- Carne de vită 250 g
- franzelă 30 g ( o felie )
- lapte 100 ml
- unt 50 g
- 1 ou
- sare 4 - 5 g


Mod de preparare

Carnea, fără grăsime, se trece de două ori prin
mașina de tocat și se sărează.
Se înmoaie pîinea în lapte, se stoarce, se amestecă
cu carnea și apoi se adaugă gălbenușul de ou.
Separat, se freacă untul, care se amestecă cu carnea
și cu albușul bătut spumă.
Compoziția se fierbe o oră la baia de apă, într-un
vas cu unt și acoperit cu un capac.


Calorii    245/porție



Budincă de Carne



BUDINCĂ DE CARNE

( 4 porții x 120 g )

Ingrediente

- Carne de vită 250 g
- franzelă 30 g ( o felie )
- lapte 100 ml
- unt 50 g
- 1 ou
- sare 4 - 5 g


Mod de preparare

Carnea, fără grăsime, se trece de două ori prin
mașina de tocat și se sărează.
Se înmoaie pîinea în lapte, se stoarce, se amestecă
cu carnea și apoi se adaugă gălbenușul de ou.
Separat, se freacă untul, care se amestecă cu carnea
și cu albușul bătut spumă.
Compoziția se fierbe o oră la baia de apă, într-un
vas cu unt și acoperit cu un capac.


Calorii    245/porție



Postare

  ANPC Termeni și Condiții