Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Budincă de Cașcaval
BUDINCĂ DE CAȘCAVAL
( 8 porții x 100 g )
Ingrediente
- Cașcaval 200 g
- unt ( margarină ) 100 g
- 3 ouă
- făină 25 g
- lapte 100 ml
- sare 5 - 6 g
- sos de roșii 200 g
Mod de preparare
Se desface făina în puțin lapte rece, se adaugă restul de
lapte cald și se fierbe pe foc mic, amestecînd mereu, ca
să nu se prindă.
Cînd a căpătat consistența unui sos alb, se ia vasul de pe
foc și se adaugă untul.
După ce s-a răcit, se pune cașcavalul ras și gălbenușurile,
se amestecă și apoi se sărează.
Se adaugă albușurile bătute spumă, amestecînd ușor, de
jos în sus.
Compoziția se toarnă într-o formă unsă cu unt, se acoperă
și apoi se fierbe pe baia de apă, o oră.
Se răstoară budinca pe o farfurie și se servește imediat, de
preferință cu sos de roșii, vezi rețeta.
Budincă de Cașcaval
BUDINCĂ DE CAȘCAVAL
( 8 porții x 100 g )
Ingrediente
- Cașcaval 200 g
- unt ( margarină ) 100 g
- 3 ouă
- făină 25 g
- lapte 100 ml
- sare 5 - 6 g
- sos de roșii 200 g
Mod de preparare
Se desface făina în puțin lapte rece, se adaugă restul de
lapte cald și se fierbe pe foc mic, amestecînd mereu, ca
să nu se prindă.
Cînd a căpătat consistența unui sos alb, se ia vasul de pe
foc și se adaugă untul.
După ce s-a răcit, se pune cașcavalul ras și gălbenușurile,
se amestecă și apoi se sărează.
Se adaugă albușurile bătute spumă, amestecînd ușor, de
jos în sus.
Compoziția se toarnă într-o formă unsă cu unt, se acoperă
și apoi se fierbe pe baia de apă, o oră.
Se răstoară budinca pe o farfurie și se servește imediat, de
preferință cu sos de roșii, vezi rețeta.
Budincă de Tăiței cu Brînză
BUDINCĂ DE TĂIȚEI CU BRÎNZĂ
( 6 porții x 180 g )
Ingrediente
- Tăiței cu ou 150 g
- ouă 2 buc
- smîntînă 40 g
- brînză de vaci 200 g
- verdeață 10 g
- sare 4 - 5 g
- făină 5 g
Mod de preparare
Se prepară la fel ca budinca de tăiței cu carne vezi rețeta,
înlocuind carnea cu brînza de vaci, care se amestecă
cu tăițeii fierți, cu smîntîna, gălbenușurile, sarea și la
urmă cu albușurile bătute spumă; apoi se dă la cuptor
30 minute.
Calorii 175/porție
Budincă de Tăiței cu Brînză
BUDINCĂ DE TĂIȚEI CU BRÎNZĂ
( 6 porții x 180 g )
Ingrediente
- Tăiței cu ou 150 g
- ouă 2 buc
- smîntînă 40 g
- brînză de vaci 200 g
- verdeață 10 g
- sare 4 - 5 g
- făină 5 g
Mod de preparare
Se prepară la fel ca budinca de tăiței cu carne vezi rețeta,
înlocuind carnea cu brînza de vaci, care se amestecă
cu tăițeii fierți, cu smîntîna, gălbenușurile, sarea și la
urmă cu albușurile bătute spumă; apoi se dă la cuptor
30 minute.
Calorii 175/porție
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții