Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Budincă de Spanac cu Brînză sau Carne
BUDINCĂ DE SPANAC CU BRÎNZĂ SAU CARNE
( o porție = 120 g )
Ingrediente
- Spanac 125 g
- unt 5 g
- făină 5 g
- brînză de vaci ( carne de vită tocată și înăbușită ) 25 g
- 1/4 ou
- lapte 30 ml
- sare 1 g
Mod de preparare
Spanacul bine spălat, se fierbe, se scurge,
se toacă și se amestecă cu un sos alb din făină
și lapte.
Apoi se amestecă cu gălbenușul, 3 g unt, brînză
( carnea ), sarea și albușul bătut spumă.
Cu restul untului, se unge o formă în care se
răstoarnă compoziția și se pune la cuptor, în
baie de apă.
Suprafața budincii poate fi unsă cu puțin
gălbenuș de ou.
Se poate servi și cu smîntînă 15 g.
Calorii 170 - 185/porție
Budincă de Spanac cu Brînză sau Carne
BUDINCĂ DE SPANAC CU BRÎNZĂ SAU CARNE
( o porție = 120 g )
Ingrediente
- Spanac 125 g
- unt 5 g
- făină 5 g
- brînză de vaci ( carne de vită tocată și înăbușită ) 25 g
- 1/4 ou
- lapte 30 ml
- sare 1 g
Mod de preparare
Spanacul bine spălat, se fierbe, se scurge,
se toacă și se amestecă cu un sos alb din făină
și lapte.
Apoi se amestecă cu gălbenușul, 3 g unt, brînză
( carnea ), sarea și albușul bătut spumă.
Cu restul untului, se unge o formă în care se
răstoarnă compoziția și se pune la cuptor, în
baie de apă.
Suprafața budincii poate fi unsă cu puțin
gălbenuș de ou.
Se poate servi și cu smîntînă 15 g.
Calorii 170 - 185/porție
Budincă de Carne
BUDINCĂ DE CARNE
( 4 porții x 120 g )
Ingrediente
- Carne de vită 250 g
- franzelă 30 g ( o felie )
- lapte 100 ml
- unt 50 g
- 1 ou
- sare 4 - 5 g
Mod de preparare
Carnea, fără grăsime, se trece de două ori prin
mașina de tocat și se sărează.
Se înmoaie pîinea în lapte, se stoarce, se amestecă
cu carnea și apoi se adaugă gălbenușul de ou.
Separat, se freacă untul, care se amestecă cu carnea
și cu albușul bătut spumă.
Compoziția se fierbe o oră la baia de apă, într-un
vas cu unt și acoperit cu un capac.
Calorii 245/porție
Budincă de Carne
BUDINCĂ DE CARNE
( 4 porții x 120 g )
Ingrediente
- Carne de vită 250 g
- franzelă 30 g ( o felie )
- lapte 100 ml
- unt 50 g
- 1 ou
- sare 4 - 5 g
Mod de preparare
Carnea, fără grăsime, se trece de două ori prin
mașina de tocat și se sărează.
Se înmoaie pîinea în lapte, se stoarce, se amestecă
cu carnea și apoi se adaugă gălbenușul de ou.
Separat, se freacă untul, care se amestecă cu carnea
și cu albușul bătut spumă.
Compoziția se fierbe o oră la baia de apă, într-un
vas cu unt și acoperit cu un capac.
Calorii 245/porție
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții