Budincă de Cartofi cu Carne



BUDINCĂ DE CARTOFI CU CARNE

( 6 porții x 150 g )

Ingrediente

- Carne de vacă 300 g
- cartofi 500 g
- lapte 250 ml
- ulei 20 ml
- unt 30 g
- făină 5 g
- smîntînă 30 g
- sare 5 g
- 2 ouă


Mod de preparare

Carnea se fierbe, apoi se trece prin mașina de tocat
și se amestecă cu sarea și cu uleiul crud.
Separat, se prepară un piure din cartofii fierbinți, lapte,
unt și gălbeușul de ou, la sfîrșit se adaugă albușul
bătut spumă.
Într-o tavă neunsă, dar pudrată cu făină, se pune un strat
de piure, unul de carne și deasupra altul de piure.
Se unge cu lapte și gălbenuș de ou, apoi se coace la
cuptor, în baie de apă.
Înainte de a se servi se adaugă smîntîna.


Calorii   265/porție




Budincă de Cartofi cu Carne



BUDINCĂ DE CARTOFI CU CARNE

( 6 porții x 150 g )

Ingrediente

- Carne de vacă 300 g
- cartofi 500 g
- lapte 250 ml
- ulei 20 ml
- unt 30 g
- făină 5 g
- smîntînă 30 g
- sare 5 g
- 2 ouă


Mod de preparare

Carnea se fierbe, apoi se trece prin mașina de tocat
și se amestecă cu sarea și cu uleiul crud.
Separat, se prepară un piure din cartofii fierbinți, lapte,
unt și gălbeușul de ou, la sfîrșit se adaugă albușul
bătut spumă.
Într-o tavă neunsă, dar pudrată cu făină, se pune un strat
de piure, unul de carne și deasupra altul de piure.
Se unge cu lapte și gălbenuș de ou, apoi se coace la
cuptor, în baie de apă.
Înainte de a se servi se adaugă smîntîna.


Calorii   265/porție




Budincă de Cartofi cu Șuncă Presată sau Parizer



BUDINCĂ DE CARTOFI CU ȘUNCĂ PRESATĂ SAU PARIZER

( 10 porții x 120 g )

Ingrediente

- Cartofi 1 kg
- șuncă presată sau parizer 250 g
- unt sau margarină 50 g
- lapte 100 ml
- pesmet 10 g
- sare 10 g
- 2 ouă


Mod de preparare

Cartofii, fierți în apă clocotită cu sare, se curăță
fierbinți și se zdrobesc; se prepară un piure,
adăugînd untul și laptele fierbinte.
În piureul pufos obținut, se înglobează albușurile
bătute spumă și șuncă ( parizerul ), tăiate cubulețe.
Compoziția se toarnă într-o formă unsă cu unt și
presărată cu pesmet.
Se netezește frumos deasupra, apoi se toarnă
gălbenușurile bătute cu puțin lapte și se introduce
budinca în cuptorul încins, să se rumenească.
Se servește imediat.


Calorii   cca 200/porție





Budincă de Cartofi cu Șuncă Presată sau Parizer



BUDINCĂ DE CARTOFI CU ȘUNCĂ PRESATĂ SAU PARIZER

( 10 porții x 120 g )

Ingrediente

- Cartofi 1 kg
- șuncă presată sau parizer 250 g
- unt sau margarină 50 g
- lapte 100 ml
- pesmet 10 g
- sare 10 g
- 2 ouă


Mod de preparare

Cartofii, fierți în apă clocotită cu sare, se curăță
fierbinți și se zdrobesc; se prepară un piure,
adăugînd untul și laptele fierbinte.
În piureul pufos obținut, se înglobează albușurile
bătute spumă și șuncă ( parizerul ), tăiate cubulețe.
Compoziția se toarnă într-o formă unsă cu unt și
presărată cu pesmet.
Se netezește frumos deasupra, apoi se toarnă
gălbenușurile bătute cu puțin lapte și se introduce
budinca în cuptorul încins, să se rumenească.
Se servește imediat.


Calorii   cca 200/porție





Postare

  ANPC Termeni și Condiții