Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Budincă de Clătite Umplute cu Legume
BUDINCĂ DE LEGUME UMPLUTĂ CU LEGUME
( 10 porții - 120 g )
Ingrediente
- Foi subțiri de clătite 6 buc
- piure de legume 600 g
- 2 ouă
- sos alb 40 g
- smîntînă 60 g
- sos de roșii 60 g
- verdeață tocată 10 g
- unt 10 g
- pentru pregătirea clătitelor 1 ou
- făină 160 g
- lapte 350 ml
- ulei 15 ml
Mod de preparare
Piureul se amestecă cu ouăle, sosul alb și jumătate din
smîntînă.
Separat se pregătesc foile de clătite vezi rețeta aici.
Într-o formă unsă cu unt se așază alternativ o clătită,
un strat din amestecul de piure, iar o clătită și așa
mai departe.
Budinca se acoperă cu sos de roșii și se dă cîteva
minute la cuptor.
Înainte de a fi servită, se adaugă restul de smîntînă
și verdeață tocată; pentru pregătirea sosului alb vezi rețeta.
Calorii 205/porție
Budincă de Clătite Umplute cu Legume
BUDINCĂ DE LEGUME UMPLUTĂ CU LEGUME
( 10 porții - 120 g )
Ingrediente
- Foi subțiri de clătite 6 buc
- piure de legume 600 g
- 2 ouă
- sos alb 40 g
- smîntînă 60 g
- sos de roșii 60 g
- verdeață tocată 10 g
- unt 10 g
- pentru pregătirea clătitelor 1 ou
- făină 160 g
- lapte 350 ml
- ulei 15 ml
Mod de preparare
Piureul se amestecă cu ouăle, sosul alb și jumătate din
smîntînă.
Separat se pregătesc foile de clătite vezi rețeta aici.
Într-o formă unsă cu unt se așază alternativ o clătită,
un strat din amestecul de piure, iar o clătită și așa
mai departe.
Budinca se acoperă cu sos de roșii și se dă cîteva
minute la cuptor.
Înainte de a fi servită, se adaugă restul de smîntînă
și verdeață tocată; pentru pregătirea sosului alb vezi rețeta.
Calorii 205/porție
Aluat de Clătite
ALUAT DE CLĂTITE
( o porție )
Ingrediente
- Făină 25 g
- lapte 60 ml
- ulei 2,5 ml
- 1/6 ou
- sare 0,5 g
Mod de preparare
Făina, gălbenușul, sarea și laptele se bat cu telul,
după ce se amestecă bine.
La urmă se adaugă albușul bătut spumă și se
amestecă ușor.
Tigaia, bine înfiebîntată, se unge cu pensula pentru
grăsimi, cu ulei.
Cu polonicul, se toarnă în tigaie un stat subțire din
compoziția pentru clătite.
Se coace la foc iute și, după ce se rumenește, pe o
parte, clătita se întoarce, cu o paletă, pe partea cealaltă.
Calorii 160/porție
Aluat de Clătite
ALUAT DE CLĂTITE
( o porție )
Ingrediente
- Făină 25 g
- lapte 60 ml
- ulei 2,5 ml
- 1/6 ou
- sare 0,5 g
Mod de preparare
Făina, gălbenușul, sarea și laptele se bat cu telul,
după ce se amestecă bine.
La urmă se adaugă albușul bătut spumă și se
amestecă ușor.
Tigaia, bine înfiebîntată, se unge cu pensula pentru
grăsimi, cu ulei.
Cu polonicul, se toarnă în tigaie un stat subțire din
compoziția pentru clătite.
Se coace la foc iute și, după ce se rumenește, pe o
parte, clătita se întoarce, cu o paletă, pe partea cealaltă.
Calorii 160/porție
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții