Budincă de Clătite Umplute cu Legume



BUDINCĂ DE LEGUME UMPLUTĂ CU LEGUME

( 10 porții - 120 g )

Ingrediente

- Foi subțiri de clătite 6 buc
- piure de legume 600 g
- 2 ouă
- sos alb 40 g
- smîntînă 60 g
- sos de roșii 60 g
- verdeață tocată 10 g
- unt 10 g
- pentru pregătirea clătitelor 1 ou
- făină 160 g
- lapte 350 ml
- ulei 15 ml 

Mod de preparare

Piureul se amestecă cu ouăle, sosul alb și jumătate din
smîntînă.
Separat se pregătesc foile de clătite vezi rețeta aici.
Într-o formă unsă cu unt se așază alternativ o clătită,
un strat din amestecul de piure, iar o clătită și așa
mai departe.
Budinca se acoperă cu sos de roșii și se dă cîteva
minute la cuptor.
Înainte de a fi servită, se adaugă restul de smîntînă
și verdeață tocată; pentru pregătirea sosului alb vezi rețeta.


Calorii    205/porție






Budincă de Clătite Umplute cu Legume



BUDINCĂ DE LEGUME UMPLUTĂ CU LEGUME

( 10 porții - 120 g )

Ingrediente

- Foi subțiri de clătite 6 buc
- piure de legume 600 g
- 2 ouă
- sos alb 40 g
- smîntînă 60 g
- sos de roșii 60 g
- verdeață tocată 10 g
- unt 10 g
- pentru pregătirea clătitelor 1 ou
- făină 160 g
- lapte 350 ml
- ulei 15 ml 

Mod de preparare

Piureul se amestecă cu ouăle, sosul alb și jumătate din
smîntînă.
Separat se pregătesc foile de clătite vezi rețeta aici.
Într-o formă unsă cu unt se așază alternativ o clătită,
un strat din amestecul de piure, iar o clătită și așa
mai departe.
Budinca se acoperă cu sos de roșii și se dă cîteva
minute la cuptor.
Înainte de a fi servită, se adaugă restul de smîntînă
și verdeață tocată; pentru pregătirea sosului alb vezi rețeta.


Calorii    205/porție






Aluat de Clătite



ALUAT DE CLĂTITE

( o porție )

Ingrediente

- Făină 25 g
- lapte 60 ml
- ulei 2,5 ml
- 1/6 ou
- sare 0,5 g


Mod de preparare

Făina, gălbenușul, sarea și laptele se bat cu telul,
după ce se amestecă bine.
La urmă se adaugă albușul bătut spumă și se
amestecă ușor.
Tigaia, bine înfiebîntată, se unge cu pensula pentru
grăsimi, cu ulei.
Cu polonicul, se toarnă în tigaie un stat subțire din
compoziția pentru clătite.
Se coace la foc iute și, după ce se rumenește, pe o
parte, clătita se întoarce, cu o paletă, pe partea cealaltă.


Calorii     160/porție





Aluat de Clătite



ALUAT DE CLĂTITE

( o porție )

Ingrediente

- Făină 25 g
- lapte 60 ml
- ulei 2,5 ml
- 1/6 ou
- sare 0,5 g


Mod de preparare

Făina, gălbenușul, sarea și laptele se bat cu telul,
după ce se amestecă bine.
La urmă se adaugă albușul bătut spumă și se
amestecă ușor.
Tigaia, bine înfiebîntată, se unge cu pensula pentru
grăsimi, cu ulei.
Cu polonicul, se toarnă în tigaie un stat subțire din
compoziția pentru clătite.
Se coace la foc iute și, după ce se rumenește, pe o
parte, clătita se întoarce, cu o paletă, pe partea cealaltă.


Calorii     160/porție





Postare

  ANPC Termeni și Condiții