Budincă de Dovlecei




BUDINCĂ DE DOVLECEI

( 3 porții x 120 g )

Ingrediente

- Dovlecei 300 g
- cașcaval 30 g
- 1 ou
- smîntînă 30 g
- făină 15 g
- unt 10 g
- pesmet 5 g
- sare 2 - 3 g
- verdeață 5 g



Mod de preparare

Dovleceii, spălați și curățați, se taie cuburi mici
și se fierb în apă cu sare 10 minute.
Se răstoarnă în strecurătoare.
Cînd s-au scurs bine, se amestecă dovleceii cu gălbenușul,
cașcavalul ras, albușul bătut spumă, făină, pesmetul, untul
și verdeața tocată.
Se coace în formă unsă cu unt, 2- - 30 minute.
Se răstoană și se servește caldă, stropită cu smîntînă.


Calorii   140/porție



Budincă de Dovlecei




BUDINCĂ DE DOVLECEI

( 3 porții x 120 g )

Ingrediente

- Dovlecei 300 g
- cașcaval 30 g
- 1 ou
- smîntînă 30 g
- făină 15 g
- unt 10 g
- pesmet 5 g
- sare 2 - 3 g
- verdeață 5 g



Mod de preparare

Dovleceii, spălați și curățați, se taie cuburi mici
și se fierb în apă cu sare 10 minute.
Se răstoarnă în strecurătoare.
Cînd s-au scurs bine, se amestecă dovleceii cu gălbenușul,
cașcavalul ras, albușul bătut spumă, făină, pesmetul, untul
și verdeața tocată.
Se coace în formă unsă cu unt, 2- - 30 minute.
Se răstoană și se servește caldă, stropită cu smîntînă.


Calorii   140/porție



Budincă de Mere



BUDINCĂ DE MERE

( 3 porții x 150 g )

Ingrediente

- 3 buc Mere mari
- pesmet 20 g
- unt 25 g
- zahăr 20 g
- 1 ou
- 1/2 plic praf de copt



Mod de preparare

Merele, curățate de coajă, se rad pe răzătoare de sticlă,
iar zeama se scurge.
Untul se freacă cu zahărul și gălbenușul de ou, pînă
cînd devine spumos; albușul se bate spumă.
Se amestecă merele cu pesmetul, untul frecat, se adaugă
praful de copt și albușul bătut spumă.
Compoziția se pune într-o formă unsă cu unt și tapetată
cu pesmet, se coace în baia de apă, pe plită sau în cuptor,
25 - 30 minute.
Se servește caldă sau rece.


Calorii    225/porție


Budincă de Mere



BUDINCĂ DE MERE

( 3 porții x 150 g )

Ingrediente

- 3 buc Mere mari
- pesmet 20 g
- unt 25 g
- zahăr 20 g
- 1 ou
- 1/2 plic praf de copt



Mod de preparare

Merele, curățate de coajă, se rad pe răzătoare de sticlă,
iar zeama se scurge.
Untul se freacă cu zahărul și gălbenușul de ou, pînă
cînd devine spumos; albușul se bate spumă.
Se amestecă merele cu pesmetul, untul frecat, se adaugă
praful de copt și albușul bătut spumă.
Compoziția se pune într-o formă unsă cu unt și tapetată
cu pesmet, se coace în baia de apă, pe plită sau în cuptor,
25 - 30 minute.
Se servește caldă sau rece.


Calorii    225/porție


Postare

  ANPC Termeni și Condiții