Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Budincă Dulce de Smîntînă
BUDINCĂ DULCE DE SMÎNTÎNĂ
( 6 porții x 100 g )
Ingrediente
- Smîntînă 200 g
- 3 ouă
- zahăr pudră 100 g
- făină 20 g
- vanilie 1/2 baton ( zahăr vanilat 1 plic )
- coajă rasă de lămîie
- unt 20 g
Mod de preparare
Se freacă gălbenușurile cu zahărul, se adaugă vanilia tăiată
mărunt sau pisată, ( ori zahărul vanilat ), coaja de lămîie și
smîntîna, apoi se fierbe pe baia de apă, amestecînd mereu,
pînă se îngroașă.
Se trage de pe foc, se lasă să se răcească, se pune făina,
amestecînd pînă ce se încorporează complet și se adaugă
apoi albușurile bătute spumă.
Compoziția se coace în formă unsă cu unt, pe baia de apă,
cca o oră; se lasă puțin în formă apoi se răstoarnă pe platou.
Se servește zaldă sau rece.
Calorii 220/porție
Budincă Dulce de Smîntînă
BUDINCĂ DULCE DE SMÎNTÎNĂ
( 6 porții x 100 g )
Ingrediente
- Smîntînă 200 g
- 3 ouă
- zahăr pudră 100 g
- făină 20 g
- vanilie 1/2 baton ( zahăr vanilat 1 plic )
- coajă rasă de lămîie
- unt 20 g
Mod de preparare
Se freacă gălbenușurile cu zahărul, se adaugă vanilia tăiată
mărunt sau pisată, ( ori zahărul vanilat ), coaja de lămîie și
smîntîna, apoi se fierbe pe baia de apă, amestecînd mereu,
pînă se îngroașă.
Se trage de pe foc, se lasă să se răcească, se pune făina,
amestecînd pînă ce se încorporează complet și se adaugă
apoi albușurile bătute spumă.
Compoziția se coace în formă unsă cu unt, pe baia de apă,
cca o oră; se lasă puțin în formă apoi se răstoarnă pe platou.
Se servește zaldă sau rece.
Calorii 220/porție
Budincă de Brînză de Vaci cu Morcovi
BUDINCĂ DE BRÎNZĂ DE VACI CU MORCOVI
( 12 porții x 130 g )
Ingrediente
- Brînză de vaci 1 kg
- morcovi 200 g
- griș 40 g
- făină 30 g
- zahăr 100 g
- 2 ouă
- unt 50 g
- lapte 100 ml
Mod de preparare
Morcovii, curățați și spălați, se taie felii și se fierb
în puțină apă, apoi se trec prin sită, împreună cu
brînza de vaci.
Grișul se fierbe în lapte și se amestecă cu brînza de
vaci și cu morcovul, adăugînd și făina.
Gălbenușurile se freacă cu zahărul, pînă se obține
o cremă spumoasă, care se încorporează în compoziție.
Se adaugă apoi albușurile bătute spumă și se toarnă
compoziția într-o formă unsă cu unt.
Se coace la cuptor, pe baia de apă, cca 45 de minute.
Se servește pudrată cu zahăr, sos de fructe sau sirop de fructe.
Calorii 190/porție
Budincă de Brînză de Vaci cu Morcovi
BUDINCĂ DE BRÎNZĂ DE VACI CU MORCOVI
( 12 porții x 130 g )
Ingrediente
- Brînză de vaci 1 kg
- morcovi 200 g
- griș 40 g
- făină 30 g
- zahăr 100 g
- 2 ouă
- unt 50 g
- lapte 100 ml
Mod de preparare
Morcovii, curățați și spălați, se taie felii și se fierb
în puțină apă, apoi se trec prin sită, împreună cu
brînza de vaci.
Grișul se fierbe în lapte și se amestecă cu brînza de
vaci și cu morcovul, adăugînd și făina.
Gălbenușurile se freacă cu zahărul, pînă se obține
o cremă spumoasă, care se încorporează în compoziție.
Se adaugă apoi albușurile bătute spumă și se toarnă
compoziția într-o formă unsă cu unt.
Se coace la cuptor, pe baia de apă, cca 45 de minute.
Se servește pudrată cu zahăr, sos de fructe sau sirop de fructe.
Calorii 190/porție
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții