Budincă Dulce de Smîntînă



BUDINCĂ DULCE DE SMÎNTÎNĂ

( 6 porții x 100 g )

Ingrediente

- Smîntînă 200 g
- 3 ouă
- zahăr pudră 100 g
- făină 20 g
- vanilie 1/2 baton ( zahăr vanilat 1 plic )
- coajă rasă de lămîie
- unt 20 g


 Mod de preparare

Se freacă gălbenușurile cu zahărul, se adaugă vanilia tăiată
mărunt sau pisată, ( ori zahărul vanilat ), coaja de lămîie și
smîntîna, apoi se fierbe pe baia de apă, amestecînd mereu,
pînă se îngroașă.
Se trage de pe foc, se lasă să se răcească, se pune făina,
amestecînd pînă ce se încorporează complet și se adaugă
apoi albușurile bătute spumă.
Compoziția se coace în formă unsă cu unt, pe baia de apă,
cca o oră; se lasă puțin în formă apoi se răstoarnă pe platou.
Se servește zaldă sau rece.


Calorii   220/porție





Budincă Dulce de Smîntînă



BUDINCĂ DULCE DE SMÎNTÎNĂ

( 6 porții x 100 g )

Ingrediente

- Smîntînă 200 g
- 3 ouă
- zahăr pudră 100 g
- făină 20 g
- vanilie 1/2 baton ( zahăr vanilat 1 plic )
- coajă rasă de lămîie
- unt 20 g


 Mod de preparare

Se freacă gălbenușurile cu zahărul, se adaugă vanilia tăiată
mărunt sau pisată, ( ori zahărul vanilat ), coaja de lămîie și
smîntîna, apoi se fierbe pe baia de apă, amestecînd mereu,
pînă se îngroașă.
Se trage de pe foc, se lasă să se răcească, se pune făina,
amestecînd pînă ce se încorporează complet și se adaugă
apoi albușurile bătute spumă.
Compoziția se coace în formă unsă cu unt, pe baia de apă,
cca o oră; se lasă puțin în formă apoi se răstoarnă pe platou.
Se servește zaldă sau rece.


Calorii   220/porție





Budincă de Brînză de Vaci cu Morcovi



BUDINCĂ DE BRÎNZĂ DE VACI CU MORCOVI


( 12 porții x 130 g )

Ingrediente

- Brînză de vaci 1 kg
- morcovi 200 g
- griș 40 g
- făină 30 g
- zahăr 100 g
- 2 ouă
- unt 50 g
- lapte 100 ml

Mod de preparare

Morcovii, curățați și spălați, se taie felii și se fierb
în puțină apă, apoi se trec prin sită, împreună cu
brînza de vaci.
Grișul se fierbe în lapte și se amestecă cu brînza de
vaci și cu morcovul, adăugînd și făina.
Gălbenușurile se freacă cu zahărul, pînă se obține
o cremă spumoasă, care se încorporează în compoziție.
Se adaugă apoi albușurile bătute spumă și se toarnă
compoziția într-o formă unsă cu unt.
Se coace la cuptor, pe baia de apă, cca 45 de minute.
Se servește pudrată cu zahăr, sos de fructe sau sirop de fructe.


Calorii   190/porție




Budincă de Brînză de Vaci cu Morcovi



BUDINCĂ DE BRÎNZĂ DE VACI CU MORCOVI


( 12 porții x 130 g )

Ingrediente

- Brînză de vaci 1 kg
- morcovi 200 g
- griș 40 g
- făină 30 g
- zahăr 100 g
- 2 ouă
- unt 50 g
- lapte 100 ml

Mod de preparare

Morcovii, curățați și spălați, se taie felii și se fierb
în puțină apă, apoi se trec prin sită, împreună cu
brînza de vaci.
Grișul se fierbe în lapte și se amestecă cu brînza de
vaci și cu morcovul, adăugînd și făina.
Gălbenușurile se freacă cu zahărul, pînă se obține
o cremă spumoasă, care se încorporează în compoziție.
Se adaugă apoi albușurile bătute spumă și se toarnă
compoziția într-o formă unsă cu unt.
Se coace la cuptor, pe baia de apă, cca 45 de minute.
Se servește pudrată cu zahăr, sos de fructe sau sirop de fructe.


Calorii   190/porție




Postare

  ANPC Termeni și Condiții