Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Budincă de Lămîie
BUDINCĂ DE LĂMÎIE
( 6 porții x 70 g )
Ingrediente
- 2 buc Lămîi
- zahăr 150 g
- 2 ouă
- făină 20 g
- unt 40 g
Mod de preparare
Se rad lămîile de coajă și apoi se stoarce zeama.
Făina se desface în zeama de lămîie, apoi se amestecă
cu 30 g unt cald și se adaugă, treptat, zahărul, coaja
de lămîie și gălbenușurile.
Cînd compoziția devine pufoasă, se înglobează albușurile
bătute spumă și se toarnă într-o formă unsă cu unt.
Se coace în cuptor, pe baie de apă, cca 40 minute.
Cînd este gata, se lasă puțin în formă să se aburească,
apoi se răstoarnă pe un platou.
Se servește rece.
Calorii 190/porție
Budincă de Lămîie
BUDINCĂ DE LĂMÎIE
( 6 porții x 70 g )
Ingrediente
- 2 buc Lămîi
- zahăr 150 g
- 2 ouă
- făină 20 g
- unt 40 g
Mod de preparare
Se rad lămîile de coajă și apoi se stoarce zeama.
Făina se desface în zeama de lămîie, apoi se amestecă
cu 30 g unt cald și se adaugă, treptat, zahărul, coaja
de lămîie și gălbenușurile.
Cînd compoziția devine pufoasă, se înglobează albușurile
bătute spumă și se toarnă într-o formă unsă cu unt.
Se coace în cuptor, pe baie de apă, cca 40 minute.
Cînd este gata, se lasă puțin în formă să se aburească,
apoi se răstoarnă pe un platou.
Se servește rece.
Calorii 190/porție
Budincă de Mere
BUDINCĂ DE MERE
( 10 porții x 100 g )
Ingrediente
- Mere 600 g
- 3 ouă
- făină 25 g
- unt sau margarină 100 g
- zahăr 50 g
- zahăr vanilat 1 plic
- pesmet 5 g
- sirop ( simplu sau de dulceață ) 200 g
Mod de preparare
Merele, curățate, se dau pe răzătoare ( trebuie să se
obțină o farfurie adîncă plină ), apoi se presară
zahărul peste ele.
Într-un castron se freacă gălbenușurile cu untul și
zahărul vanilat, pînă se obține o cremă omogenă.
Se adaugă făina, apoi merele rase și, la sfîrșit,
albușurile bătute spumă.
Compoziția se coace la cuptor, la foc potrivit, cca
45 de minute, într-o formă bine unsă cu unt și
tapetată cu pesmet.
Cînd este gata, se rostoarnă pe o farfurie, se lasă
să se răcorească și se garnisește cu sirop.
Calorii 170/porție
Budincă de Mere
BUDINCĂ DE MERE
( 10 porții x 100 g )
Ingrediente
- Mere 600 g
- 3 ouă
- făină 25 g
- unt sau margarină 100 g
- zahăr 50 g
- zahăr vanilat 1 plic
- pesmet 5 g
- sirop ( simplu sau de dulceață ) 200 g
Mod de preparare
Merele, curățate, se dau pe răzătoare ( trebuie să se
obțină o farfurie adîncă plină ), apoi se presară
zahărul peste ele.
Într-un castron se freacă gălbenușurile cu untul și
zahărul vanilat, pînă se obține o cremă omogenă.
Se adaugă făina, apoi merele rase și, la sfîrșit,
albușurile bătute spumă.
Compoziția se coace la cuptor, la foc potrivit, cca
45 de minute, într-o formă bine unsă cu unt și
tapetată cu pesmet.
Cînd este gata, se rostoarnă pe o farfurie, se lasă
să se răcorească și se garnisește cu sirop.
Calorii 170/porție
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții