Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Sufleu de Fasole Verde
SUFLEU DE FASOLE VERDE
( 12 porții x 120 g )
Ingrediente
- Fasole verde 800 g
- unt 100 g
- brînză telemea sau cașcaval 120 g
- sare 5 g
- făină 15 g
- 4 ouă
- lapte 500 ml
Mod de preparare
Fasolea curățată dar netăiată, se fierbe în apă cu sare,
apoi se trece prin sită sau se rupe în bucățele mici.
Se face un sos alb din făină, 60 g unt și lapte iată rețeta.
Cînd sosul s-a îngroșat, se amestecă cu fasolea, brînza
rasă și gălbenușurile și, la sfîrșit cu albușurile bătute
spumă tare.
Se unge cu unt o formă în care se pune compoziția și se
dă la cuptor, la foc moderat, circa 30 minute.
Cînd se servește, se unge cu restul de unt.
Calorii 170/porție
Sufleu de Fasole Verde
SUFLEU DE FASOLE VERDE
( 12 porții x 120 g )
Ingrediente
- Fasole verde 800 g
- unt 100 g
- brînză telemea sau cașcaval 120 g
- sare 5 g
- făină 15 g
- 4 ouă
- lapte 500 ml
Mod de preparare
Fasolea curățată dar netăiată, se fierbe în apă cu sare,
apoi se trece prin sită sau se rupe în bucățele mici.
Se face un sos alb din făină, 60 g unt și lapte iată rețeta.
Cînd sosul s-a îngroșat, se amestecă cu fasolea, brînza
rasă și gălbenușurile și, la sfîrșit cu albușurile bătute
spumă tare.
Se unge cu unt o formă în care se pune compoziția și se
dă la cuptor, la foc moderat, circa 30 minute.
Cînd se servește, se unge cu restul de unt.
Calorii 170/porție
Sufleu de Orez
SUFLEU DE OREZ
( 10 porții x 150 g )
Ingrediente
- Orez cu lapte 1 kg ( pregătit din lapte 1 litru, 150 g orez, și 80 g zahăr )
- zahăr 50 g
- marmeladă sau gem 100 g
- lămîie 1/2 buc
- albușuri de ou 6 buc
- unt 10 g
Mod de preparare
Orezul cu lapte, nu prea scăzut, se lasă să se
răcorească.
Se unge o formă cu unt și se așează pe fund
1/2 din orezul cu lapte.
Deasupra se pune marmeladă sau gem, frecată
cu zahărul și cu sucul de lămîie, pînă devine o
cremă; se încorporează albușurile bătute spumă.
Se pune și restul de orez cu lapte, se unge cu
puțin gălbenuș de ou și se coace la cuptor 20 - 30 minute.
Calorii 210/porție
Sufleu de Orez
SUFLEU DE OREZ
( 10 porții x 150 g )
Ingrediente
- Orez cu lapte 1 kg ( pregătit din lapte 1 litru, 150 g orez, și 80 g zahăr )
- zahăr 50 g
- marmeladă sau gem 100 g
- lămîie 1/2 buc
- albușuri de ou 6 buc
- unt 10 g
Mod de preparare
Orezul cu lapte, nu prea scăzut, se lasă să se
răcorească.
Se unge o formă cu unt și se așează pe fund
1/2 din orezul cu lapte.
Deasupra se pune marmeladă sau gem, frecată
cu zahărul și cu sucul de lămîie, pînă devine o
cremă; se încorporează albușurile bătute spumă.
Se pune și restul de orez cu lapte, se unge cu
puțin gălbenuș de ou și se coace la cuptor 20 - 30 minute.
Calorii 210/porție
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții