Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Piure de Morcovi
PIURE DE MORCOVI
( 2 porții x 100 g )
Ingrediente
- Morcovi 200 g
- zahăr 5 g
- griș 10 g
- lapte 50 ml
- sare 2 g
- unt 10 g
Mod de preparare
- Morcovii, bine spălați, se curăță, se taie felii, se pun
într-o cratiță, se toarnă peste ei o cantitate nu prea
mare de apă clocotită și se adaugăzahărul.
Se fierb înăbușit 30 - 40 minute, adăugînd din cînd
în cînd apă, ca să nu se prindă.
Cît sînt fierbinți, se trec prin sită, se adaugă grișul
fiert în lapte ( sau numai laptele ) și sarea.
În loc de lapte se poate pune sos alb vezi rețeta.
Piureul se pune din nou pe foc și se ține pînă
ies aburi ( nu se lasă să fiarbă ).
Cînd se ia de pe foc, se adaugă untul.
Calorii 110/porție
Piure de Morcovi
PIURE DE MORCOVI
( 2 porții x 100 g )
Ingrediente
- Morcovi 200 g
- zahăr 5 g
- griș 10 g
- lapte 50 ml
- sare 2 g
- unt 10 g
Mod de preparare
- Morcovii, bine spălați, se curăță, se taie felii, se pun
într-o cratiță, se toarnă peste ei o cantitate nu prea
mare de apă clocotită și se adaugăzahărul.
Se fierb înăbușit 30 - 40 minute, adăugînd din cînd
în cînd apă, ca să nu se prindă.
Cît sînt fierbinți, se trec prin sită, se adaugă grișul
fiert în lapte ( sau numai laptele ) și sarea.
În loc de lapte se poate pune sos alb vezi rețeta.
Piureul se pune din nou pe foc și se ține pînă
ies aburi ( nu se lasă să fiarbă ).
Cînd se ia de pe foc, se adaugă untul.
Calorii 110/porție
Piure din Fulgi de Cartofi
PIURE DIN FULGI DE CARTOFI
( 2 porții x 80 - 90 g )
Ingrediente
- Fulgi de cartofi 3 linguri
- apă sau supă de legume 75 ml
- lapte 75 ml
- unt 15 g
- zahăr 7 g
- sare 3 g
Mod de preparare
Laptele, apa sau supa de legume, zahărul și sarea
se pun la fiert.
Compoziția fierbinte, se toarnă peste fulgii de
cartofi, cîte puțin, amestecîndu-se ușor ( nu se
freacă ) ; la sfîrșit se adaugă untul și se amestecă
din nou.
Calorii cca 100/porție
Piure din Fulgi de Cartofi
PIURE DIN FULGI DE CARTOFI
( 2 porții x 80 - 90 g )
Ingrediente
- Fulgi de cartofi 3 linguri
- apă sau supă de legume 75 ml
- lapte 75 ml
- unt 15 g
- zahăr 7 g
- sare 3 g
Mod de preparare
Laptele, apa sau supa de legume, zahărul și sarea
se pun la fiert.
Compoziția fierbinte, se toarnă peste fulgii de
cartofi, cîte puțin, amestecîndu-se ușor ( nu se
freacă ) ; la sfîrșit se adaugă untul și se amestecă
din nou.
Calorii cca 100/porție
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții