Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Piure de Mazăre
PIURE DE MAZĂRE
( 8 porții x 120 g )
Ingrediente
- Mazăre boabe 700 g
- sare 5 - 6 g
- zahăr 10g
- unt sau margarină 80 g
- lapte 300 ml
Mod de preparare
Mazărea se fierbe în apă ( eventual și cu un vîrf de
cuțit de bicarbonat, timp de 40 - 45 minute.
Se strecoară bine, se pasează într-un vas, printr-o
sită fină.
Pe plită sau la baie de aburi, se amestecă cu untul
sau margarina, laptele, sarea și zahărul.
La copiii între 9 - 12 luni se servește cu pîine.
La copiii peste 1 an se poate servi cu friganele sau
cu crochete de griș.
Piure de Mazăre
PIURE DE MAZĂRE
( 8 porții x 120 g )
Ingrediente
- Mazăre boabe 700 g
- sare 5 - 6 g
- zahăr 10g
- unt sau margarină 80 g
- lapte 300 ml
Mod de preparare
Mazărea se fierbe în apă ( eventual și cu un vîrf de
cuțit de bicarbonat, timp de 40 - 45 minute.
Se strecoară bine, se pasează într-un vas, printr-o
sită fină.
Pe plită sau la baie de aburi, se amestecă cu untul
sau margarina, laptele, sarea și zahărul.
La copiii între 9 - 12 luni se servește cu pîine.
La copiii peste 1 an se poate servi cu friganele sau
cu crochete de griș.
Crochete de Griș cu Soteu de Morcovi
CROCHETE DE GRIȘ CU SOTEU DE MORCOVI
( 2 porții x 120 g )
Ingrediente
- Griș 15 g
- lapte 125 g
- zahăr 10 g
- sare 1 - 2 g
- 1/4 ou
- pesmet 10 g
- morcov 125 g
- ulei 25 g
Mod de preparare
În laptele care clocotește, cu 1/2 din cantitatea de zahăr,
se toarnă grișul,,în ploaie”.
Se amestecă mereu, pînă se îngroașă, ca o pastă.
Compoziției fierbinți i se adaugă oul, amestecînd bine
cu telul.
Se tapetează o tavă udată cu compoziția de griș, întinzîndu-se
într-un strat de circa 2 cm grosime, cu o paletă lată,
umedă și se dă la rece; apoi se porționează, iar crochetele obținute,
tăvălite prin pesmet, se prăjesc în 15 ml ulei bine încins.
Separat, morcovii, curățați și spălați se taie în rondele sau se
rad pe răzătoarea mare și se înăbușă într-o crăticioară
cu restul de 10 ml ulei, sare și 5 g zahăr, la foc mic, fără
să se mai adauge apă.
Se amestecă ușor cu o furculiță, ca să nu se ardă, cînd sînt
gata, se pun peste crochetele prăjite.
Crochetele de griș se pot servi și simple ( fără soteu de morcovi ).
Calorii 180/porție ( cu soteu )
120/porție ( fără soteu )
Crochete de Griș cu Soteu de Morcovi
CROCHETE DE GRIȘ CU SOTEU DE MORCOVI
( 2 porții x 120 g )
Ingrediente
- Griș 15 g
- lapte 125 g
- zahăr 10 g
- sare 1 - 2 g
- 1/4 ou
- pesmet 10 g
- morcov 125 g
- ulei 25 g
Mod de preparare
În laptele care clocotește, cu 1/2 din cantitatea de zahăr,
se toarnă grișul,,în ploaie”.
Se amestecă mereu, pînă se îngroașă, ca o pastă.
Compoziției fierbinți i se adaugă oul, amestecînd bine
cu telul.
Se tapetează o tavă udată cu compoziția de griș, întinzîndu-se
într-un strat de circa 2 cm grosime, cu o paletă lată,
umedă și se dă la rece; apoi se porționează, iar crochetele obținute,
tăvălite prin pesmet, se prăjesc în 15 ml ulei bine încins.
Separat, morcovii, curățați și spălați se taie în rondele sau se
rad pe răzătoarea mare și se înăbușă într-o crăticioară
cu restul de 10 ml ulei, sare și 5 g zahăr, la foc mic, fără
să se mai adauge apă.
Se amestecă ușor cu o furculiță, ca să nu se ardă, cînd sînt
gata, se pun peste crochetele prăjite.
Crochetele de griș se pot servi și simple ( fără soteu de morcovi ).
Calorii 180/porție ( cu soteu )
120/porție ( fără soteu )
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții