Siropul de Zahăr





SIROPUL DE ZAHĂR



Siropul de zahăr pentru sucurile și piureurile de fructe
se prepară din 200 ml apă și 100 g zahăr, care se fierb
pînă cînd volumul total se reduce la 200 ml.
În timpul fierberii, se ridică spuma.
Cînd se ia de pe foc, este bine să se adauge 2 - 3 lingurițe
de zeamă de lămîie, pentru ca siropul să nu se zaharisească.
Se păstrează la frigider.
O linguriță de sirop conține 2,5 g zahăr.



Calorii   10/linguriță/porție








Siropul de Zahăr





SIROPUL DE ZAHĂR



Siropul de zahăr pentru sucurile și piureurile de fructe
se prepară din 200 ml apă și 100 g zahăr, care se fierb
pînă cînd volumul total se reduce la 200 ml.
În timpul fierberii, se ridică spuma.
Cînd se ia de pe foc, este bine să se adauge 2 - 3 lingurițe
de zeamă de lămîie, pentru ca siropul să nu se zaharisească.
Se păstrează la frigider.
O linguriță de sirop conține 2,5 g zahăr.



Calorii   10/linguriță/porție








Mere Rase cu Biscuiți



MERE RASE CU BISCUIȚI

( o porție = 120 g )

Ingrediente

- Mere 120 g
- biscuiți 20 g ( 2 buc )
- sirop zahăr 20 ml


Mod de preparare

Merele, spălate și curățate de coajă, se dau pe
răzătoare ( de preferat din sticlă ) și apoi se
amestecă cu biscuiții transformați în pesmet
și cu siropul de zahăr.
Pentru gust, se poate adăuga și puțină vanilie
pisată ( zahăr vanilat ), ori cîteva picături de
suc de lămîie.
În loc de biscuiți se poate folosi orez pasat.



Calorii   165/porție




Mere Rase cu Biscuiți



MERE RASE CU BISCUIȚI

( o porție = 120 g )

Ingrediente

- Mere 120 g
- biscuiți 20 g ( 2 buc )
- sirop zahăr 20 ml


Mod de preparare

Merele, spălate și curățate de coajă, se dau pe
răzătoare ( de preferat din sticlă ) și apoi se
amestecă cu biscuiții transformați în pesmet
și cu siropul de zahăr.
Pentru gust, se poate adăuga și puțină vanilie
pisată ( zahăr vanilat ), ori cîteva picături de
suc de lămîie.
În loc de biscuiți se poate folosi orez pasat.



Calorii   165/porție




Postare

  ANPC Termeni și Condiții