Piure de Mere ( Alte Fructe ) Fierte



PIURE DE MERE ( ALTE FRUCTE ) FIERTE

( 2 porții = 100 g )

Ingrediente

- Mere 200 g
- apă 200 ml
- zahăr 30 g
- eventual făină de biscuiți ( pesmet ) 20 g


 Mod de preparare

Merele, spălate, se curăță de coajă, se taie în felii
subțiri și apoi se fierb în apă pînă se înmoaie.
Se trec prin sită, se adaugă zahărul și se pun din
nou la fiert ( în aceeași apă ), amestecînd continuu,
pînă compoziția ajunge la consistența unui piure.
Se pot adăuga acum făina de biscuiți sau pesmetul
și cîteva picături de suc de lămîie ( portocale ).
În același mod se poate pregăti piureul din pere,
piersici, caise, gutui, etc.
Acest piure se dă copiilor peste 4 luni.


Calorii  110 - 140/porție






Piure de Mere ( Alte Fructe ) Fierte



PIURE DE MERE ( ALTE FRUCTE ) FIERTE

( 2 porții = 100 g )

Ingrediente

- Mere 200 g
- apă 200 ml
- zahăr 30 g
- eventual făină de biscuiți ( pesmet ) 20 g


 Mod de preparare

Merele, spălate, se curăță de coajă, se taie în felii
subțiri și apoi se fierb în apă pînă se înmoaie.
Se trec prin sită, se adaugă zahărul și se pun din
nou la fiert ( în aceeași apă ), amestecînd continuu,
pînă compoziția ajunge la consistența unui piure.
Se pot adăuga acum făina de biscuiți sau pesmetul
și cîteva picături de suc de lămîie ( portocale ).
În același mod se poate pregăti piureul din pere,
piersici, caise, gutui, etc.
Acest piure se dă copiilor peste 4 luni.


Calorii  110 - 140/porție






Piure de Mere Coapte




PIURE DE MERE COAPTE

( o porție = 120 g )

Ingrediente

- Mere 120 g
- pesmet ( biscuiți ) 10 g
- sirop de zahăr 20 ml
- unt 5g



Mod de preparare

Merele se spală, se șterg, li se scoate codița și
căsuța semințelor, punîndu-se în locul lor untul.
Se pun la cuptor într-o tavă cu puțină apă.
Cînd merele sînt bine coapte ( se înmoaie ), se
scot, se curăță de coajă, iar pulpa se trece prin sită
sau se rade pe răzătoarea din sticlă.
Biscuiții ( pesmetul ) se opăresc cu siropul de
zahăr fierbinte vezi rețeta și se amestecă apoi cu
pulpa de măr pasată, bătîndu-se bine cu telul,
pînă compoziția devine omogenă și capătă un
aspect spumos.
Se pot servi după 10 - 15 minute de la preparare,
la copiii peste 4 - 5 luni.


Calorii   170/porție




Piure de Mere Coapte




PIURE DE MERE COAPTE

( o porție = 120 g )

Ingrediente

- Mere 120 g
- pesmet ( biscuiți ) 10 g
- sirop de zahăr 20 ml
- unt 5g



Mod de preparare

Merele se spală, se șterg, li se scoate codița și
căsuța semințelor, punîndu-se în locul lor untul.
Se pun la cuptor într-o tavă cu puțină apă.
Cînd merele sînt bine coapte ( se înmoaie ), se
scot, se curăță de coajă, iar pulpa se trece prin sită
sau se rade pe răzătoarea din sticlă.
Biscuiții ( pesmetul ) se opăresc cu siropul de
zahăr fierbinte vezi rețeta și se amestecă apoi cu
pulpa de măr pasată, bătîndu-se bine cu telul,
pînă compoziția devine omogenă și capătă un
aspect spumos.
Se pot servi după 10 - 15 minute de la preparare,
la copiii peste 4 - 5 luni.


Calorii   170/porție




Postare

  ANPC Termeni și Condiții