Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Piure de Mere Coapte
PIURE DE MERE COAPTE
( o porție = 120 g )
Ingrediente
- Mere 120 g
- pesmet ( biscuiți ) 10 g
- sirop de zahăr 20 ml
- unt 5g
Mod de preparare
Merele se spală, se șterg, li se scoate codița și
căsuța semințelor, punîndu-se în locul lor untul.
Se pun la cuptor într-o tavă cu puțină apă.
Cînd merele sînt bine coapte ( se înmoaie ), se
scot, se curăță de coajă, iar pulpa se trece prin sită
sau se rade pe răzătoarea din sticlă.
Biscuiții ( pesmetul ) se opăresc cu siropul de
zahăr fierbinte vezi rețeta și se amestecă apoi cu
pulpa de măr pasată, bătîndu-se bine cu telul,
pînă compoziția devine omogenă și capătă un
aspect spumos.
Se pot servi după 10 - 15 minute de la preparare,
la copiii peste 4 - 5 luni.
Calorii 170/porție
Postare
ANPC Termeni și Condiții