Sufleu de Mere



SUFLEU DE MERE

( 10 porții x 120 g )

Ingrediente

- Mere 1,250 kg
- zahăr 220 g
- unt 40 g
- vanilie 1/2 baton sau zahăr vanilat 2 plicuri
- 6 albușuri ou
- eventual frișcă 100 g

Mod de preparare

Merele, curățate de coajă, se taie în patru, li se
scoate miezul cu semințele, apoi se taie felii.
Se pun la foc continuu, pînă scald; apoi se dau
prin sită și se țin la cald.
Albușurile se bat spumă tare și se amestecă,
treptat, cu merele.
Se unge un vas cu unt, se pune compoziția în
el și se dă la cuptor, la foc moderat, cu 15 minute,
înainte de servire.
Se poate adăuga frișcă bătută spumă.


Calorii   195 - 230 ( cu frișcă )





Postare

  ANPC Termeni și Condiții