Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Piure de Mere ( Alte Fructe ) Fierte
PIURE DE MERE ( ALTE FRUCTE ) FIERTE
( 2 porții = 100 g )
Ingrediente
- Mere 200 g
- apă 200 ml
- zahăr 30 g
- eventual făină de biscuiți ( pesmet ) 20 g
Mod de preparare
Merele, spălate, se curăță de coajă, se taie în felii
subțiri și apoi se fierb în apă pînă se înmoaie.
Se trec prin sită, se adaugă zahărul și se pun din
nou la fiert ( în aceeași apă ), amestecînd continuu,
pînă compoziția ajunge la consistența unui piure.
Se pot adăuga acum făina de biscuiți sau pesmetul
și cîteva picături de suc de lămîie ( portocale ).
În același mod se poate pregăti piureul din pere,
piersici, caise, gutui, etc.
Acest piure se dă copiilor peste 4 luni.
Calorii 110 - 140/porție
Piure de Mere ( Alte Fructe ) Fierte
PIURE DE MERE ( ALTE FRUCTE ) FIERTE
( 2 porții = 100 g )
Ingrediente
- Mere 200 g
- apă 200 ml
- zahăr 30 g
- eventual făină de biscuiți ( pesmet ) 20 g
Mod de preparare
Merele, spălate, se curăță de coajă, se taie în felii
subțiri și apoi se fierb în apă pînă se înmoaie.
Se trec prin sită, se adaugă zahărul și se pun din
nou la fiert ( în aceeași apă ), amestecînd continuu,
pînă compoziția ajunge la consistența unui piure.
Se pot adăuga acum făina de biscuiți sau pesmetul
și cîteva picături de suc de lămîie ( portocale ).
În același mod se poate pregăti piureul din pere,
piersici, caise, gutui, etc.
Acest piure se dă copiilor peste 4 luni.
Calorii 110 - 140/porție
Piure de Mere Coapte
PIURE DE MERE COAPTE
( o porție = 120 g )
Ingrediente
- Mere 120 g
- pesmet ( biscuiți ) 10 g
- sirop de zahăr 20 ml
- unt 5g
Mod de preparare
Merele se spală, se șterg, li se scoate codița și
căsuța semințelor, punîndu-se în locul lor untul.
Se pun la cuptor într-o tavă cu puțină apă.
Cînd merele sînt bine coapte ( se înmoaie ), se
scot, se curăță de coajă, iar pulpa se trece prin sită
sau se rade pe răzătoarea din sticlă.
Biscuiții ( pesmetul ) se opăresc cu siropul de
zahăr fierbinte vezi rețeta și se amestecă apoi cu
pulpa de măr pasată, bătîndu-se bine cu telul,
pînă compoziția devine omogenă și capătă un
aspect spumos.
Se pot servi după 10 - 15 minute de la preparare,
la copiii peste 4 - 5 luni.
Calorii 170/porție
Piure de Mere Coapte
PIURE DE MERE COAPTE
( o porție = 120 g )
Ingrediente
- Mere 120 g
- pesmet ( biscuiți ) 10 g
- sirop de zahăr 20 ml
- unt 5g
Mod de preparare
Merele se spală, se șterg, li se scoate codița și
căsuța semințelor, punîndu-se în locul lor untul.
Se pun la cuptor într-o tavă cu puțină apă.
Cînd merele sînt bine coapte ( se înmoaie ), se
scot, se curăță de coajă, iar pulpa se trece prin sită
sau se rade pe răzătoarea din sticlă.
Biscuiții ( pesmetul ) se opăresc cu siropul de
zahăr fierbinte vezi rețeta și se amestecă apoi cu
pulpa de măr pasată, bătîndu-se bine cu telul,
pînă compoziția devine omogenă și capătă un
aspect spumos.
Se pot servi după 10 - 15 minute de la preparare,
la copiii peste 4 - 5 luni.
Calorii 170/porție
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții