Orez cu Mere 3




OREZ CU MERE 3

( 3 porții x 120 g )

Ingrediente

- Mere 250 g
- zahăr 30 g
- orez 50 g
- apă 200 ml
- unt 5 g
- albuș de la o jumătate de ou
- scorțișoară



Mod de preparare

Se curăță merele de coajă.
Cojile, bine spălate, se fier în apă și apoi se strecoară.
În această apă se fierbe orezul, pînă se înmoaie bine
și scade.
Se adaugă zahărul, merele tăiate felii sau rase și se
pudrează cu scorțișoară ( dacă avem ).
Se adaugă compoziției albușul bătut spumă și se dă
la cuptor, pe baie de apă, într-o formă unsă cu unt.
Se recomandă copiilor peste 1 an.


Calorii   cca 150/porție





Orez cu Mere 3




OREZ CU MERE 3

( 3 porții x 120 g )

Ingrediente

- Mere 250 g
- zahăr 30 g
- orez 50 g
- apă 200 ml
- unt 5 g
- albuș de la o jumătate de ou
- scorțișoară



Mod de preparare

Se curăță merele de coajă.
Cojile, bine spălate, se fier în apă și apoi se strecoară.
În această apă se fierbe orezul, pînă se înmoaie bine
și scade.
Se adaugă zahărul, merele tăiate felii sau rase și se
pudrează cu scorțișoară ( dacă avem ).
Se adaugă compoziției albușul bătut spumă și se dă
la cuptor, pe baie de apă, într-o formă unsă cu unt.
Se recomandă copiilor peste 1 an.


Calorii   cca 150/porție





Salată de Fructe



SALATĂ DE FRUCTE

( 8 porții x 80 g )

Ingrediente

- Mere 250 g
- pere 150 g
- portocale 200 g
- caise 100 g
- vișine 50 g
- stafide 30 g
- sirop de zahăr 100 ml


Mod de preparare

Se spală merele, perele, portocalele se curăță de coajă,
după care toate se taie în felii sau cubulețe și se pun
într-un castron.
Se adaugă - după ce li s-au scos sîmburii - caisele și
vișinele, fie proaspete, fie din compot.
Se adaugă apoi stafidele și, la sfîrșit, se toarnă peste acest
amestec siropul de zahăr.
Se servește rece.
Salata poate avea și altă compoziție de fructe, în funcție
de sezon.
La copiii peste 1 an poate fi servită și cu frișcă ( 100 g ).
La cei sub un 1 an se dă fără stafide.


Calorii   70/porție ( fără stafide )




Salată de Fructe



SALATĂ DE FRUCTE

( 8 porții x 80 g )

Ingrediente

- Mere 250 g
- pere 150 g
- portocale 200 g
- caise 100 g
- vișine 50 g
- stafide 30 g
- sirop de zahăr 100 ml


Mod de preparare

Se spală merele, perele, portocalele se curăță de coajă,
după care toate se taie în felii sau cubulețe și se pun
într-un castron.
Se adaugă - după ce li s-au scos sîmburii - caisele și
vișinele, fie proaspete, fie din compot.
Se adaugă apoi stafidele și, la sfîrșit, se toarnă peste acest
amestec siropul de zahăr.
Se servește rece.
Salata poate avea și altă compoziție de fructe, în funcție
de sezon.
La copiii peste 1 an poate fi servită și cu frișcă ( 100 g ).
La cei sub un 1 an se dă fără stafide.


Calorii   70/porție ( fără stafide )




Postare

  ANPC Termeni și Condiții