Chisel de Fructe




CHISEL DE FRUCTE

Vezi rețeta,,,,,,?

( 2 porții x 120 g )

Ingrediente

-  Fructe 100 g
- amidon ( făină de cartofi sau zeamil ) 10 g
- zahăr 25 g
- apă 150 g


Mod de preparare

Chiselul trebuie fiert neapărat în vas smălțuit.
Se pregătește pentru fiecare masă.
Fructele ( orice fel de fructe proaspete ) se spală
în apă clocotită, după care se storc din ele 2 lingurițe
de zeamă proaspătă, care se acoperă cu un capac și
se păstrează la rece, pentru a fi adăugată la chisel,
cînd aceasta este gata.
Fructele rămase se strivesc, se acoperă cu un pahar
de apă fierbinte și se încălzesc pînă la fierbere
( să iasă aburi, dar să nu fiarbă ), apoi se strecoară
printr-un tifon.
Decoctul obținut se măsoară și, dacă este mai puțin
de un pahar, se adaugă apă la completare.
Se scoate 1/4 din această zeamă și se dizolvă în ea
amidonul.
Restul de 3/4 se pune din nou la foc, împreună cu
zahărul.
Imediat ce dă în clocot, se adaugă zeama cu amidonul,
amestecînd bine, și se lasă să dea 1 - 2 clocote ( nu mai
mult ), apoi se toarnă într-un vas de porțelan.
Cînd chiselul s-a răcit, se adaugă picătură cu picătură
zeama proaspătă de fructe ( pe care am oprit-o la început ),
amestecînd bine.


Calorii   90/porție





Chisel de Fructe




CHISEL DE FRUCTE

Vezi rețeta,,,,,,?

( 2 porții x 120 g )

Ingrediente

-  Fructe 100 g
- amidon ( făină de cartofi sau zeamil ) 10 g
- zahăr 25 g
- apă 150 g


Mod de preparare

Chiselul trebuie fiert neapărat în vas smălțuit.
Se pregătește pentru fiecare masă.
Fructele ( orice fel de fructe proaspete ) se spală
în apă clocotită, după care se storc din ele 2 lingurițe
de zeamă proaspătă, care se acoperă cu un capac și
se păstrează la rece, pentru a fi adăugată la chisel,
cînd aceasta este gata.
Fructele rămase se strivesc, se acoperă cu un pahar
de apă fierbinte și se încălzesc pînă la fierbere
( să iasă aburi, dar să nu fiarbă ), apoi se strecoară
printr-un tifon.
Decoctul obținut se măsoară și, dacă este mai puțin
de un pahar, se adaugă apă la completare.
Se scoate 1/4 din această zeamă și se dizolvă în ea
amidonul.
Restul de 3/4 se pune din nou la foc, împreună cu
zahărul.
Imediat ce dă în clocot, se adaugă zeama cu amidonul,
amestecînd bine, și se lasă să dea 1 - 2 clocote ( nu mai
mult ), apoi se toarnă într-un vas de porțelan.
Cînd chiselul s-a răcit, se adaugă picătură cu picătură
zeama proaspătă de fructe ( pe care am oprit-o la început ),
amestecînd bine.


Calorii   90/porție





Orez cu Mere 3




OREZ CU MERE 3

( 3 porții x 120 g )

Ingrediente

- Mere 250 g
- zahăr 30 g
- orez 50 g
- apă 200 ml
- unt 5 g
- albuș de la o jumătate de ou
- scorțișoară



Mod de preparare

Se curăță merele de coajă.
Cojile, bine spălate, se fier în apă și apoi se strecoară.
În această apă se fierbe orezul, pînă se înmoaie bine
și scade.
Se adaugă zahărul, merele tăiate felii sau rase și se
pudrează cu scorțișoară ( dacă avem ).
Se adaugă compoziției albușul bătut spumă și se dă
la cuptor, pe baie de apă, într-o formă unsă cu unt.
Se recomandă copiilor peste 1 an.


Calorii   cca 150/porție





Orez cu Mere 3




OREZ CU MERE 3

( 3 porții x 120 g )

Ingrediente

- Mere 250 g
- zahăr 30 g
- orez 50 g
- apă 200 ml
- unt 5 g
- albuș de la o jumătate de ou
- scorțișoară



Mod de preparare

Se curăță merele de coajă.
Cojile, bine spălate, se fier în apă și apoi se strecoară.
În această apă se fierbe orezul, pînă se înmoaie bine
și scade.
Se adaugă zahărul, merele tăiate felii sau rase și se
pudrează cu scorțișoară ( dacă avem ).
Se adaugă compoziției albușul bătut spumă și se dă
la cuptor, pe baie de apă, într-o formă unsă cu unt.
Se recomandă copiilor peste 1 an.


Calorii   cca 150/porție





Postare

  ANPC Termeni și Condiții