Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Orez cu Lapte
OREZ CU LAPTE
( 8 porții x 150 g )
Ingrediente
- Orez 200 g
- lapte 1 litru
- zahăr 60 g
- zahăr vanilat 1/2 plic
- coajă de lămîie o linguriță
- dulceață 60 g ( sirop 120 ml )
Mod de preparare
Orezul, ales și spălat, se pune într-o oală cu apă
călduță, se lasă 30 minute, după care se strecoară.
Într-o cratiță, se pune laptele la fiert și, cînd începe
să clocotească, se adaugă orezul și se lasă să fiarbă
la foc mic, pînă scade; se adaugă mirodeniile.
După ce a fiert, se dă la o parte de pe foc, se pune
zahărul și se amestecă bine ( nu se pune zahărul în
timp ce fierbe, deoarece se lipește de fundul vasului ).
Se servește rece, garnisit pe deasupra cu dulceață sau sirop.
Calorii 200/porție ( fără dulceață )
Orez cu Lapte
OREZ CU LAPTE
( 8 porții x 150 g )
Ingrediente
- Orez 200 g
- lapte 1 litru
- zahăr 60 g
- zahăr vanilat 1/2 plic
- coajă de lămîie o linguriță
- dulceață 60 g ( sirop 120 ml )
Mod de preparare
Orezul, ales și spălat, se pune într-o oală cu apă
călduță, se lasă 30 minute, după care se strecoară.
Într-o cratiță, se pune laptele la fiert și, cînd începe
să clocotească, se adaugă orezul și se lasă să fiarbă
la foc mic, pînă scade; se adaugă mirodeniile.
După ce a fiert, se dă la o parte de pe foc, se pune
zahărul și se amestecă bine ( nu se pune zahărul în
timp ce fierbe, deoarece se lipește de fundul vasului ).
Se servește rece, garnisit pe deasupra cu dulceață sau sirop.
Calorii 200/porție ( fără dulceață )
Griș cu Lapte
GRIȘ CU LAPTE
( o porție x 200 g )
Ingrediente
- Griș 6 - 10 sau 16 g ( concentrație de 3 - 5 sau 8% )
- lapte 200 ml
- apă 75 ml
- zahăr 10 g
Mod de preparare
Laptele apa și zahărul se pun direct la fiert.
Cînd clocotesc, se adaugă grișul ,,în ploaie”,
adică presărat cîte puțin, amestecînd repede,
ca să nu se facă cocoloașe.
Se fierbe timp de 10 minute., la foc potrivit,
pînă rămîne cantitatea de 200 g.
În loc de griș, se poate folosi făină de orez,
în aceeași concentrație.
Calorii 190/porție ( concentrație 3% )
200/porție ( concentrație 5% )
220/porție ( concentrație 8% )
Griș cu Lapte
GRIȘ CU LAPTE
( o porție x 200 g )
Ingrediente
- Griș 6 - 10 sau 16 g ( concentrație de 3 - 5 sau 8% )
- lapte 200 ml
- apă 75 ml
- zahăr 10 g
Mod de preparare
Laptele apa și zahărul se pun direct la fiert.
Cînd clocotesc, se adaugă grișul ,,în ploaie”,
adică presărat cîte puțin, amestecînd repede,
ca să nu se facă cocoloașe.
Se fierbe timp de 10 minute., la foc potrivit,
pînă rămîne cantitatea de 200 g.
În loc de griș, se poate folosi făină de orez,
în aceeași concentrație.
Calorii 190/porție ( concentrație 3% )
200/porție ( concentrație 5% )
220/porție ( concentrație 8% )
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții