Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Griș cu Lapte
GRIȘ CU LAPTE
( o porție x 200 g )
Ingrediente
- Griș 6 - 10 sau 16 g ( concentrație de 3 - 5 sau 8% )
- lapte 200 ml
- apă 75 ml
- zahăr 10 g
Mod de preparare
Laptele apa și zahărul se pun direct la fiert.
Cînd clocotesc, se adaugă grișul ,,în ploaie”,
adică presărat cîte puțin, amestecînd repede,
ca să nu se facă cocoloașe.
Se fierbe timp de 10 minute., la foc potrivit,
pînă rămîne cantitatea de 200 g.
În loc de griș, se poate folosi făină de orez,
în aceeași concentrație.
Calorii 190/porție ( concentrație 3% )
200/porție ( concentrație 5% )
220/porție ( concentrație 8% )
Griș cu Lapte
GRIȘ CU LAPTE
( o porție x 200 g )
Ingrediente
- Griș 6 - 10 sau 16 g ( concentrație de 3 - 5 sau 8% )
- lapte 200 ml
- apă 75 ml
- zahăr 10 g
Mod de preparare
Laptele apa și zahărul se pun direct la fiert.
Cînd clocotesc, se adaugă grișul ,,în ploaie”,
adică presărat cîte puțin, amestecînd repede,
ca să nu se facă cocoloașe.
Se fierbe timp de 10 minute., la foc potrivit,
pînă rămîne cantitatea de 200 g.
În loc de griș, se poate folosi făină de orez,
în aceeași concentrație.
Calorii 190/porție ( concentrație 3% )
200/porție ( concentrație 5% )
220/porție ( concentrație 8% )
Făină de Orez
FĂINĂ DE OREZ
Se folosește la prepararea lichidului de diluție
pentru resuspendarea laptelui praf sau pentru
diluarea laptelui de vacă.
Necesită un timp de fierbere scurt ( circa 10 minute ).
- după a 14-a zi de viață = 0,5 - 1%
- după 1 - 2 luni = 2 - 3%;
- pentru prepararea orezului pasat cu brînză de vaci
( după 5 luni ) = 5 - 10%.
Făina de orez se poate introduce și ca adaos la
laptele integral, după vîrsta de 4 luni de 1 - 2%,
în loc de făină de grîu.
De asemenea, făina de orez poate înlocui grișul,
în majoritatea preparatelor cu griș.
Calorii 3,4/gram
Făină de Orez
FĂINĂ DE OREZ
Se folosește la prepararea lichidului de diluție
pentru resuspendarea laptelui praf sau pentru
diluarea laptelui de vacă.
Necesită un timp de fierbere scurt ( circa 10 minute ).
- după a 14-a zi de viață = 0,5 - 1%
- după 1 - 2 luni = 2 - 3%;
- pentru prepararea orezului pasat cu brînză de vaci
( după 5 luni ) = 5 - 10%.
Făina de orez se poate introduce și ca adaos la
laptele integral, după vîrsta de 4 luni de 1 - 2%,
în loc de făină de grîu.
De asemenea, făina de orez poate înlocui grișul,
în majoritatea preparatelor cu griș.
Calorii 3,4/gram
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții