Crochete de Orez




CROCHETE DE OREZ

( 2 porții x 100 g )

Ingrediente

- Orez 40 g
- unt 5 g
- supă limpede de legume 100 ml
- 1/4 ou
- ceapă 3 g
- pătrunjel verde 1 g
- mărar 1 g
- pesmet 10 g
- ulei 15 ml
- sare 1 g
- brînză de vaci 25 g ( telemea rasă 15 g )

Mod de preparare

În supa limpede de legume vezi rețeta aici, care
clocotește, se adaugă orezul ales și spălat, ceapa
tocată mărunt și untul.
Se lasă la cuptor 30 de minute., într-un vas acoperit
cu capac, apoi se amestecă orezul cu pătrunjelul,
mărarul, sarea, oul și brînza de vaci ( telemea ).
Compoziția obținută se toarnă într-o tavă udată, se
întinde într-un strat de circa 2 cm grosime și se dă
la rece.
Din orezul răcit se modelează cu mîna crochete, care
se tăvălesc prin pesmet și se prăjesc în uleiul bine încins.


Calorii   220/porție





Crochete de Orez




CROCHETE DE OREZ

( 2 porții x 100 g )

Ingrediente

- Orez 40 g
- unt 5 g
- supă limpede de legume 100 ml
- 1/4 ou
- ceapă 3 g
- pătrunjel verde 1 g
- mărar 1 g
- pesmet 10 g
- ulei 15 ml
- sare 1 g
- brînză de vaci 25 g ( telemea rasă 15 g )

Mod de preparare

În supa limpede de legume vezi rețeta aici, care
clocotește, se adaugă orezul ales și spălat, ceapa
tocată mărunt și untul.
Se lasă la cuptor 30 de minute., într-un vas acoperit
cu capac, apoi se amestecă orezul cu pătrunjelul,
mărarul, sarea, oul și brînza de vaci ( telemea ).
Compoziția obținută se toarnă într-o tavă udată, se
întinde într-un strat de circa 2 cm grosime și se dă
la rece.
Din orezul răcit se modelează cu mîna crochete, care
se tăvălesc prin pesmet și se prăjesc în uleiul bine încins.


Calorii   220/porție





Orez Pasat cu Brîză de Vaci




OREZ PASAT CU BRÎNZĂ DE VACI

( o porție = 200 g )

Ingrediente

- Orez 100 g
- brînză de vaci 50 g
- zahăr 15 g
- apă 400 ml



Mod de preparare


Orezul, ales și spălat, se fierbe bine în apă,
apoi se trece de două ori printr-o sită deasă,
după care i se adaugă zahărul și brînza de
vaci bine frecată și trecută prin sită.


Calorii   190/porție





Orez Pasat cu Brîză de Vaci




OREZ PASAT CU BRÎNZĂ DE VACI

( o porție = 200 g )

Ingrediente

- Orez 100 g
- brînză de vaci 50 g
- zahăr 15 g
- apă 400 ml



Mod de preparare


Orezul, ales și spălat, se fierbe bine în apă,
apoi se trece de două ori printr-o sită deasă,
după care i se adaugă zahărul și brînza de
vaci bine frecată și trecută prin sită.


Calorii   190/porție





Postare

  ANPC Termeni și Condiții