Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Macaroane cu Unt și Brînză
MACAROANE CU UNT ȘI BRÎNZĂ
( 10 porții x 150 g )
Ingrediente
- Macaroane 250 g
- unt 120 g
- telemea desărată 250 g ( brînză de vaci 350 g )
- sare 10 g
Mod de preparare
Macaroanele care conțin ouă se fierb în apă
clocotită 12 - 15 minute, ( cele fără ou se
fierb 7 - 8 minute, iar pastele făinoase străine
franceze, italiene etc, - 25 de minute ), apoi
se clătesc cu apă fierbinte și se strecoară bine.
Untul se topește într-un vas și peste el se pun
macaroanele, brînza ( telemeaua rasă ) și sarea
și se amestecă bine, apoi se dau la cuptor pentru
cîteva minute.
Calorii 150/porție
Macaroane cu Unt și Brînză
MACAROANE CU UNT ȘI BRÎNZĂ
( 10 porții x 150 g )
Ingrediente
- Macaroane 250 g
- unt 120 g
- telemea desărată 250 g ( brînză de vaci 350 g )
- sare 10 g
Mod de preparare
Macaroanele care conțin ouă se fierb în apă
clocotită 12 - 15 minute, ( cele fără ou se
fierb 7 - 8 minute, iar pastele făinoase străine
franceze, italiene etc, - 25 de minute ), apoi
se clătesc cu apă fierbinte și se strecoară bine.
Untul se topește într-un vas și peste el se pun
macaroanele, brînza ( telemeaua rasă ) și sarea
și se amestecă bine, apoi se dau la cuptor pentru
cîteva minute.
Calorii 150/porție
Alivenci cu Brînză de Vaci
ALIVENCI CU BRÎNZĂ DE VACI
( 10 porții = 120 g )
Ingrediente
- Brînză de vaci 450 g
- făină 20 g
- mălai 200 g
- unt 120 g
- sare 10 g
- zahăr 25 g
- 5 ouă
- smîntînă 300 g
Mod de preparare
Brînza, trecută prin sită, se amestecă cu
2/3 din unt, ouăle, făina, mălaiul, 3 linguri
de smîntînă, sare și zahăr.
Compoziția se pune într-o formă unsă cu
restul de unt și se dă la cuptor, la foc
moderat 30 - 35 minute.
Se răstoarnă pe un platou și cînd se servește
se adaugă restul de smîntînă.
Calorii 235/porție
Alivenci cu Brînză de Vaci
ALIVENCI CU BRÎNZĂ DE VACI
( 10 porții = 120 g )
Ingrediente
- Brînză de vaci 450 g
- făină 20 g
- mălai 200 g
- unt 120 g
- sare 10 g
- zahăr 25 g
- 5 ouă
- smîntînă 300 g
Mod de preparare
Brînza, trecută prin sită, se amestecă cu
2/3 din unt, ouăle, făina, mălaiul, 3 linguri
de smîntînă, sare și zahăr.
Compoziția se pune într-o formă unsă cu
restul de unt și se dă la cuptor, la foc
moderat 30 - 35 minute.
Se răstoarnă pe un platou și cînd se servește
se adaugă restul de smîntînă.
Calorii 235/porție
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții