Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Piure de Griș sau Cașa
PIURE DE GRIȘ SAU CAȘA
( 2 porții x 120 g )
Ingrediente
- Griș 50 g
- unt 5 g
- supă de zarzavat 200 ml
- sare 1 - 2 g
Mod de preparare
Grișul se rumenește uscat ( fără grăsime ),
se stinge cu supa de zarzavat și se lasă să
fiarbă pînă ajunge la consistența unui piure gros.
Se adaugă sarea untul și se amestecă bine.
Se poate servi ca garnitură la mîncăruri de
carne sau legume, de la 7 luni.
Calorii 160/porție
Piure de Griș sau Cașa
PIURE DE GRIȘ SAU CAȘA
( 2 porții x 120 g )
Ingrediente
- Griș 50 g
- unt 5 g
- supă de zarzavat 200 ml
- sare 1 - 2 g
Mod de preparare
Grișul se rumenește uscat ( fără grăsime ),
se stinge cu supa de zarzavat și se lasă să
fiarbă pînă ajunge la consistența unui piure gros.
Se adaugă sarea untul și se amestecă bine.
Se poate servi ca garnitură la mîncăruri de
carne sau legume, de la 7 luni.
Calorii 160/porție
Macaroane cu Unt și Brînză
MACAROANE CU UNT ȘI BRÎNZĂ
( 10 porții x 150 g )
Ingrediente
- Macaroane 250 g
- unt 120 g
- telemea desărată 250 g ( brînză de vaci 350 g )
- sare 10 g
Mod de preparare
Macaroanele care conțin ouă se fierb în apă
clocotită 12 - 15 minute, ( cele fără ou se
fierb 7 - 8 minute, iar pastele făinoase străine
franceze, italiene etc, - 25 de minute ), apoi
se clătesc cu apă fierbinte și se strecoară bine.
Untul se topește într-un vas și peste el se pun
macaroanele, brînza ( telemeaua rasă ) și sarea
și se amestecă bine, apoi se dau la cuptor pentru
cîteva minute.
Calorii 150/porție
Macaroane cu Unt și Brînză
MACAROANE CU UNT ȘI BRÎNZĂ
( 10 porții x 150 g )
Ingrediente
- Macaroane 250 g
- unt 120 g
- telemea desărată 250 g ( brînză de vaci 350 g )
- sare 10 g
Mod de preparare
Macaroanele care conțin ouă se fierb în apă
clocotită 12 - 15 minute, ( cele fără ou se
fierb 7 - 8 minute, iar pastele făinoase străine
franceze, italiene etc, - 25 de minute ), apoi
se clătesc cu apă fierbinte și se strecoară bine.
Untul se topește într-un vas și peste el se pun
macaroanele, brînza ( telemeaua rasă ) și sarea
și se amestecă bine, apoi se dau la cuptor pentru
cîteva minute.
Calorii 150/porție
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții